Ovogodišnji headlineri INmusica primljeni u Rock And Roll Hall of Fame

U klasu primljenih 2019. godine, uz The Cure ulaze i Radiohead, Janet Jackson, Roxy Music (uključujući Briana Enoa), Stevie Nicks, Def Leppard i The Zombies.

  • 13
    Shares
Robert Smith, The Cure (izvor: Wikipedia)

Objavljeni su primljeni kandidati za Rock And Roll Hall of Fame za 2019. godinu. Radiohead, The Cure, Janet Jackson, Stevie Nicks, Def Leppard i The Zombies isprofilirali su se kao kandidati koji će u besmrtnu Dvoranu ući na svečanoj manifestaciji 2019. godine. Ceremonija će se održati 29. ožujka u Barclaysovom centru u Brooklynu.

Podsjećamo, Radiohead su bili nominirani i prošle godine, no nominacija nije prošla. Prije nego je nominacija uopće objavljena bend nije izgledao naročito zainteresirano za primanje u Dvoranu slavnih. “Nije me briga”, rekao je tada Johnny Greenwood, “Možda je to stvar kulturološke naravi.”
U jučerašnjem priopćenju za medije, druga priča. “Bend se zahvaljuje glasaškom tijelu Dvorane slavnih i ovim putem želi čestitati kolegama koji su takožer primljeni u Dvoranu slavnih ove godine.”

Brian Eno je također među članovima Roxy Musica koji će ove godine u panteon Rock And Roll besmrtnika. Uz Enoa tu su još i Brian Ferry, Andy Mackay, Phil Manzanera, Eddie Jobson i Paul Thompson. Uz Roxy Music, u Dvoranu slavnih ulazi i ovogodišnji headliner INmusic festivala – The Cure i to Robert Smith, Lol Tolhurst, Porl Thompson, Perry Bamonte, Michael Dempsey, Simon Gallup, Boris Williams, Jason Cooper i Roger O’Donnell.

Stevie Nicks će, inače, postati prva žena koja će u Dvoranu slavnih “ući” dvaput. Jednom je ušla kao članica Fleetwood Maca, a ovoga je puta prepoznata i njena solo karijera.

Nominirani koji su ove godine ispali iz trke su Rage Against the Machine, Kraftwerk, MC5, Rufus & Chaka Khan, LL Cool J, Devo, Todd Rundgren i John Prine.

  • 13
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X