Paramount+ maknuo dvije epizode Spužve Boba Skockanog zbog uvredljivih scenarija

Epizode ‘Mid-Life Crustacean’ i ‘Kwarantined Krab’ ne mogu se više naći na streaming servisu. Tako se nakon Pepéa Le Tvora i Spužva Bob Skockani našao pod udarom ‘kulture otkazivanja’.

‘Spužve Bob Skockani’ (Izvor: Nickelodeon)

Dvije epizode Spužve Boba Skockanog uklonjene su s Paramount+ servisa zbog sadržaja koji je Nickelodeon ocijenio neprikladnim. Jedna je epizoda o “raciji gaćica” u koju je bio uključen gospodin Kliještić, a druga o opasnom izbijanju gripe koja uključuje karantenski scenarij.

Omiljeni dječji crtić jedna je od glavnih stavki u ponudi na novom streaming servisu koji je pokrenut početkom ovog mjeseca, no očito je da katalogu koji se nudi kao sveobuhvatan nedostaje nekoliko epizoda.

Jedna od njih se bavi upadanjem Gospodina Kliještića, inače vlasnika restorana, u krizu srednjih godina, kada na nagovor Spužve Boba i Patrika krene u “raciju gaćica” tj. krađu ženskih gaćica, ali biva i uhvaćen od strane vlasnice, tj. vlastite majke. Ta epizoda koja je prvi put prikazana 2003. postala je neprikladna u 2021. jer po procjeni Nickelodeona taj scenarij nije za djecu.

Druga pak epizoda koja je neprikladna za djecu, emitirana je prvi put 2019. godine. Naime, u radnji epizode “Kwarantined Krab” zdravstveni inspektor dijagnosticira ‘školjkašku gripu’ u kod Kliještića i njegovih uposlenika te im određuje strogu zajedničku karantenu u restoranu. Poput većine priča o izbijanju virusa, i likovi u toj epizodi animirane serije počinju gubiti živce i graditi nepovjerenje jedni prema drugima, protjerujući one za koje sumnjaju da su zaraženi u kuhinjski zamrzivač. Iz Nickelodeona su odlučili da epizodu o karanteni neće prikazivati tijekom prave globalne pandemije.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X