Partibrejkersi dolaze na T-Mobile In Music Festival

Velikani garažnog rock’n’rolla bivše YU rock scene – neuništivi Partibrejkers najnoviji su bend koji će se pridružiti line-upu T-Mobile INmusic festivala. I nakon trideset godina, Partibrejkers oduševljavaju svojim izravnim i sirovim rock zvukom te uvijek moćnim i iskrenim nastupima.

Partibrejkers dolaze po prvi put na T-Mobile In Music Festival

Partibrejkers su davne 1982. osnovali Zoran Kostić Cane i bubnjar Goran Bulatović Manza, a ubrzo im se pridružuju gitaristi Nebojša Antonijević Anton i Ljubiša Konstadinović Ljuba. Iste godine održavaju svoj prvi nastup u Dadovu kao predgrupa bendu The Fifties. Uskoro sve češće nastupaju, a na jednom od koncerata, zvuk im radi Džoni Štulić, koji se čak ponudio da im bude producent. Već 1985. snimaju svoj prvi album “Partibrejkers I”, koji i danas predstavlja jedan od najutjecajnijih debitantskih albuma ikad objavljenih na području bivše Jugoslavije.

Nakon prekida i ponovog oformljavanja, bend 1988. izdaje novi album, koji se trebao zvati “Kobila i pastuv preljubnik”, no greškom dizajnera koji je zaboravio staviti naslov na omot ploče, album je nazvan “Partibrejkers II”. Na albumu su se našli brojni budući hitovi poput “Ja se ne vraćam”, “Prsten”, “Mesečeva kći”, a iste godine MTV snima prilog o bendu. Bend nastavlja s radom punom parom i već sljedeće, 1989. godine snima treći album na kojem surađuju s Giletom iz Električnog Orgazma. “Kreni prema meni”, “Zemljotres”, “Hipnotisana gomila”, “Ono što pokušavam sad” tek su neki od hitova s albuma koji za njih označava definitivnu prekretnicu i proboj na SFRJ scenu. Ovo rezultira velikom turnejom po SFRJ, tijekom koje su nekoliko puta nastupali kao predgrupa Motorheadu.

Uoči rata, okuplja se bend Rimtutituki, sastavljen od članova Partibrejkersa, EKV-a i Električnog orgazma, te 1992. izdaje anti-ratni singl “Slušaj ‘vamo” koji promoviraju svirkom u kamionu koji se kretao beogradskim ulicama.

U godinama koje slijede, intenzivno nastupaju u inozemstvu i izdaju albume “Kiselo i slatko” “Ledeno doba”, “Gramzivost i pohlepa”, te 2007., nakon gotovo 5 godina stanke, album “Sloboda ili ništa”. 2010. izlazi njihov drugi live album pod nazivom “Krš i Lom”, nastao na dva koncerta u klupskoj atmosferi beogradskog Doma omladine te biografija benda “Srce kuca tu je”.

Partibrejkers će prvi put zasvirati na pozornici T-Mobile INmusica.

Saznajte više:

INmusic Festival na udaru Zagrebačkog holdinga

T-Mobile In Music Festival – Zagreb

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X