Patti Smith napisala pjesmu o Amy Winehouse

Patti Smith otkrila je kako je napisala pjesmu o Amy Winehouse. Ikona rocka je za Uncut magazin izjavila kako nije imala namjeru to učiniti, već ju je naglo uhvatila inspiracija tijekom snimanja novog albuma u studiju.

Patti Smith (Foto: Wikipedia, Patti Smith u Finskoj 2007.) i Amy Winehouse (Foto: Robin/Universal Music)

„Pjesma o Amy Winehouse odjednom se ukazala pred mojim očima. Bili smo tada u njujorškom studiju Electric Lady i radili na drugim pjesmama kad smo čuli da je umrla i ja sam stavila nekoliko stihova na papir. Basist Tony Shanahan je komponirao glazbu i jednostavno se sve perfektno uklopilo“, izjavila je Patti Smith za Uncut. „Napisali smo tako lijepu malu pjesmu za Amy, kao i predivnu pjesmu za glumicu Mariu Schneider koja je bila moja prijateljica tijekom 70ih godina. I jedna i druga pjesma su se jednostavno stvorile, kao poklon“, dodala je pjevačica.

Maria Shneider koja je glumila u filmu „Posljednji Tango u Parizu“ umrla je u veljači 2011. u 58. godini.

Prošle godine se proširila vijest kako Patti Smith radi na filmskoj adaptaciji svog književnog bestselera „Just Kids“. Punk pjesnikinja i glazbenica će surađivati sa za Oscar nominiranim scenaristom Johnom Loganom. „Just Kids“ koja je temeljena na odnosu Patti Smith i fotografa Roberta Mapplethorpea proglašena je najboljom 2010. godine na National Book Awardu u SAD-u u kategoriji Ne-fikcijske priče.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X