Patti Smith napisala pjesmu o Amy Winehouse

Patti Smith otkrila je kako je napisala pjesmu o Amy Winehouse. Ikona rocka je za Uncut magazin izjavila kako nije imala namjeru to učiniti, već ju je naglo uhvatila inspiracija tijekom snimanja novog albuma u studiju.

Patti Smith (Foto: Wikipedia, Patti Smith u Finskoj 2007.) i Amy Winehouse (Foto: Robin/Universal Music)

„Pjesma o Amy Winehouse odjednom se ukazala pred mojim očima. Bili smo tada u njujorškom studiju Electric Lady i radili na drugim pjesmama kad smo čuli da je umrla i ja sam stavila nekoliko stihova na papir. Basist Tony Shanahan je komponirao glazbu i jednostavno se sve perfektno uklopilo“, izjavila je Patti Smith za Uncut. „Napisali smo tako lijepu malu pjesmu za Amy, kao i predivnu pjesmu za glumicu Mariu Schneider koja je bila moja prijateljica tijekom 70ih godina. I jedna i druga pjesma su se jednostavno stvorile, kao poklon“, dodala je pjevačica.

Maria Shneider koja je glumila u filmu „Posljednji Tango u Parizu“ umrla je u veljači 2011. u 58. godini.

Prošle godine se proširila vijest kako Patti Smith radi na filmskoj adaptaciji svog književnog bestselera „Just Kids“. Punk pjesnikinja i glazbenica će surađivati sa za Oscar nominiranim scenaristom Johnom Loganom. „Just Kids“ koja je temeljena na odnosu Patti Smith i fotografa Roberta Mapplethorpea proglašena je najboljom 2010. godine na National Book Awardu u SAD-u u kategoriji Ne-fikcijske priče.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X