Paul McCartney piše glazbu za svoj prvi mjuzikl

Poznati Beatle radi na glazbi klasika Franka Capre ”It’s A Wonderful Life (Divan život), slavnog američkog božićnog filma iz 1946. na kojem još radi Lee Hall, redatelj filma ‘Billie Elliot’.

Paul McCartney (Foto: Wikipedia)

Njegov prvi mjuzikl bit će adaptacija filma Franka Capre iz 1946. “Divan život”, planirana za kraj 2020. McCartney će pisati glazbu i tekstove za projekt. Lee Hall, autor “Billyja Elliota” i scenarist nedavnog biografskog filma o Eltonu Johnu “Rocketman”, također piše tekstove za adaptaciju.

Ideju o mjuziklu je pokrenuo Bill Kenwright, britanski kazališni producent poznat po hit produkcijama “Blood Brothers” i “Joseph & Amazing Technicolor Dreamcoat”, kao i nedavnim West End komadima kao što su “Heathers: Musical”. Kenwright je stekao prava na “Divan život” i obratio se McCartneyu – kolegi Liverpulcu – s tom idejom još prije tri godine.

‘It’s A Wonderful Life’ (Divan život) snimljen 1946. (Izvor: Wikipedia)

“Kao i mnoge od ovih stvari, sve je počelo s e-mailom”, rekao je McCartney. “Bill je pitao je li to nešto za što sam možda spreman. Pisanje mjuzikla nije nešto što mi se ikada stvarno svidjelo, ali Bill i ja smo se upoznali s Lee Hallom i razgovarali, i shvatio sam da mislim da bi to moglo biti zanimljivo i zabavno.”

McCartney je opisao “Divan život” kao “univerzalnu priču s kojom se svi možemo poistovijetiti”. Caprin lik George Bailey, kojeg je tumačio James Stewart, je nesebičan, ali zabrinut čovjek koji razmišlja o samoubojstvu na Badnju večer nakon što mu je namještena prevara klijenata banke u njegovom malom američkom gradu. Anđeo čuvar poslan je s nebesa i pokazuje Baileyju kakav bi svijet bio bez njegovog života i ljubaznih djela koje je učinio, što je rezultiralo jednim od najsentimentalnijih i najljepših filmskih završetaka u kinima. Film je i dan danas jedan od najpopularnijih i najomiljenijih božićnih filmova svih vremena, a prošle godine je u dvije neovisne ankete u Velikoj Britaniji još jednom potvrdio status najpopularnijeg među anketiranima.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X