Paul McCartney piše glazbu za svoj prvi mjuzikl

Poznati Beatle radi na glazbi klasika Franka Capre ”It’s A Wonderful Life (Divan život), slavnog američkog božićnog filma iz 1946. na kojem još radi Lee Hall, redatelj filma ‘Billie Elliot’.

Paul McCartney (Foto: Wikipedia)

Njegov prvi mjuzikl bit će adaptacija filma Franka Capre iz 1946. “Divan život”, planirana za kraj 2020. McCartney će pisati glazbu i tekstove za projekt. Lee Hall, autor “Billyja Elliota” i scenarist nedavnog biografskog filma o Eltonu Johnu “Rocketman”, također piše tekstove za adaptaciju.

Ideju o mjuziklu je pokrenuo Bill Kenwright, britanski kazališni producent poznat po hit produkcijama “Blood Brothers” i “Joseph & Amazing Technicolor Dreamcoat”, kao i nedavnim West End komadima kao što su “Heathers: Musical”. Kenwright je stekao prava na “Divan život” i obratio se McCartneyu – kolegi Liverpulcu – s tom idejom još prije tri godine.

‘It’s A Wonderful Life’ (Divan život) snimljen 1946. (Izvor: Wikipedia)

“Kao i mnoge od ovih stvari, sve je počelo s e-mailom”, rekao je McCartney. “Bill je pitao je li to nešto za što sam možda spreman. Pisanje mjuzikla nije nešto što mi se ikada stvarno svidjelo, ali Bill i ja smo se upoznali s Lee Hallom i razgovarali, i shvatio sam da mislim da bi to moglo biti zanimljivo i zabavno.”

McCartney je opisao “Divan život” kao “univerzalnu priču s kojom se svi možemo poistovijetiti”. Caprin lik George Bailey, kojeg je tumačio James Stewart, je nesebičan, ali zabrinut čovjek koji razmišlja o samoubojstvu na Badnju večer nakon što mu je namještena prevara klijenata banke u njegovom malom američkom gradu. Anđeo čuvar poslan je s nebesa i pokazuje Baileyju kakav bi svijet bio bez njegovog života i ljubaznih djela koje je učinio, što je rezultiralo jednim od najsentimentalnijih i najljepših filmskih završetaka u kinima. Film je i dan danas jedan od najpopularnijih i najomiljenijih božićnih filmova svih vremena, a prošle godine je u dvije neovisne ankete u Velikoj Britaniji još jednom potvrdio status najpopularnijeg među anketiranima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X