Pearl Jam prikupili 11 milijuna dolara za beskućnike u Seattleu

Milijune dolara prikupili su Pearl Jamovci za beskućnike Seattlea, u prvom njihovom koncertu na ‘domaćem terenu’ poslije 5 godina odsutstva.

Pearl Jam  (izvor: Wikipedia)

Svu zaradu od koncerta Vedder i ekipa proslijedili su lokalnim organizacijama koje se brinu za beskućnike u Seattleu. Pearl Jam je u Seattleu odradio dva koncerta na Safeco Fieldu, legendarnom bejzbolskom stadionu Seattle Marinersa.

Od 11 milijuna dolara koliko je bend prikupio tijekom svoja dva koncerta 90% iznosa je otišlo u ruke otprilike 40-ak lokalnih humanitarnih organizacija koji se bave zaštitom i skrbi beskućnika u Seattleu.

“Ovo može učiniti jedan domaći nastup Pearl Jama”, izjavio je za KOMO NEWS Marty Hartman, čelnik jedne od humanitarnih organizacija, “Doslovno, može vratiti ljude kućama, maknuti ih iz auta, iz šatora, sa pločnika, i dati im siguran prostor kojeg će moći zvati domom.”

Pearl Jam je, osim donacije, inspirirao i neke restorane u Seattleu da se pridruže humanitarnoj kampanji. Preko 80 različitih ugostiteljskih objekata, u noći Pearl Jamovih koncerata, prebacilo je čitavu zaradu u isti fond za beskućnicima.

“Do sada je bila praksa da beskućnike smještamo u raspadnute, derutne zgrade koje su bile predviđene za demoliciju. Ovo je prvi put da smo nešto ustvari kupili, da smo tim ljudima omogućili nove smještajne kapacitete”, priznao je Hartman.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X