Peter Gabriel objavio novu pjesmu ‘The Court’ s nadolazećeg albuma ‘i/o’

‘i/o’ je Gabrielov prvi novi album originalnog materijala nakon 21 godine.

Peter Gabriel “The Court”

Peter Gabriel predstavio je Dark-Side Mix pjesme “The Court”, druge pjesme sa svog povratničkog albuma “i/o”. Singl je objavljen u nedjelju kako bi se izdanje poklopilo s punim mjesecom.

“The Court” je napisao i producirao Gabriel, a snimljena je u Real World Studios u Wiltshireu i The Beehive u Londonu, uz doprinos Briana Enoa te Tonyja Levina, Davida Rhodesa i Manua Katchéa, kao i prateće vokale Peterove kćeri Melanie Gabriel. Orkestralni aranžman potpisuju John Metcalfe i Gabrielom, a snimljen je u British Grove Studios u Londonu s brojnim sviračima koji su prethodno nastupali u Gabrielovom New Blood Orchestra.

“Imao sam ideju za refren ‘the court will rise’, tako da je postao slobodna, impresionistička lirika koja je povezana s pravdom, ali uz jedan osjećaj hitnosti,” objasnio je Gabriel u izjavi. “Veliki dio života je borba između reda i kaosa i na neki način pravda i pravni sustav su nešto što namećemo kako bismo pokušali unijeti neki element reda u kaos. To se često zlorabi, često je nepravedno i diskriminirajuće, ali je u isto vrijeme vjerojatno bitan dio civiliziranog društva. Ali moramo ponekad razmisliti o tome kako se to zapravo realizira i koristi.”

Gabriel je prethodno pregledao i/o s izdanjem “Panopticoma”. Kao što je bio slučaj s “Panopticomom”, “The Court” se može pohvaliti raznim miksevima Tchada Blakea (Dark-Side Mix), Marka ‘Spike’ Stenta (Bright-Side Mix) i Hans-Martina Buffa (Atmos In-Side Mix) .

“Prilično mi se sviđa ova ideja višestrukog miks pristupa jer je većini umjetnika najvažniji proces, a ne proizvod. Na neki način pokušavam malo više otvoriti proces za one koji su zainteresirani,” objasnio je Gabriel.

“The Court” dolazi s jedinstvenom naslovnicom Tima Shawa koja prikazuje ritualnu instalaciju “Lifting the Curse”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X