Pi objavila spot za pjesmu ‘Mračna šuma’

Pogledajte spot koji će biti projiciran na fasadfi MSU-a na skorašnjem Animafestu.

Pi 'Mračna šuma'
Pi ‘Mračna šuma’

Talentiranu producenticu i multiinstrumentalisticu Pi mnogi od vas poznaju kao Ivanu Picek, u brojnim očima najaktualniju i najzanimljiviju hrvatsku glazbenicu nove generacije. Nedavno je stvarala glazbenu pratnju na recitalima Rade Šerbedžije posvećene Arsenu Dediću, a također je poznata kao pjevačica popularnog psihodeličnog rock benda Pridjevi, koji su izdali vrlo uspješan album u Americi.

Ovih dana izašao je prvi video i singl za pjesmu “Mračna šuma” s albuma prvijenca “☠ (časna lubanjska)”, koji je naišao samo na riječi hvale od strane kritike. Za izradu videa zaslužan je SwS, digitalni umjetnički duo kojeg čine sestre Flufflord (Tea Stražičić) i PirateSheep (Marta Stražičić). Sestre su kroz godine koegzistencije razvile radni ritam koji operira kao razgovor, ali umjesto riječi koriste kompleksnu grafiku i animacije. Tea je trenutno u Los Angelesu, ali njihov zajednički ritam je jednako kvalitetan i u pozitivnom kaosu.

“Spot je napravljen koristeći Unreal Engine, program koji se tehnički koristi za izradu igrica, ali sam ga htjela testirati za izradu kompleksnije animacije, tako da je izrada spota za “Mračnu Šumu” došla u savršenom trenutku. Cilj mi je bio dočarati mračnu, ambijentalnu atmosferu unutar dimenzije gdje ne vidimo životinje, ljude. Ali, za dodatnu dramatičnost, postoji još jedna strana ovog videa koja će biti projicirana na MSU fasadi u razdoblju od 23.05. do 10.06., paralelno sa ovogodišnjim Animafestom”, izjavila je Marta Stražičić.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X