Pixies objavljuju jubilarno reizdanje debitantskog albuma

Legendarni Pixies i izdavačka kuća 4AD su za sve fanove ovog benda pripremili jednu poslasticu. Naime, kako bi proslavili trideset godina od objavljivanja prvog albuma ‘Surfer Rosa’ iz 1988, u pripremi je specijalno izdanje ‘Come On Pilgrim… It’s Surfer Rosa’ koje će pored prvijenca ponuditi i prvi EP ‘Come On Pilgrim’.

  • 30
    Shares
Pixies ‘Come On Pilgrim… It’s Surfer Rosa’
Pixies, siječanj 1988. (Foto: Tom Sheehan)

Ovo specijalno izdanje bit će dostupno na trostrukom CD-u, trostrukom zlatnom vinilu, kao i na trostrukom providnom vinilu. Dizajner omota je, kao i na originalnom izdanju, Vaughan Oliver koji je bio zadužen za vizaelni identitet svih dosadašnjih Pixies izdanja.

Izdanje „Surfer Rosa” inspirirano je besom, religijom, incestom i superherojem po imenu Tony. U pitanju je debut album koji je toliko cijenjen da ga se gleda kao remek djelo od strane mnogih kritičara. Snimjen 1987. godine, “Srufer Rosa” neke od najvećih Pixies klasika kao što su „Bone Machine”, Gigantic”, „Vamos” i „Where Is My Mind”. „Come On Pilgrim” sadrži osam pjesama koje su snimljene prilikom prvog studijskog sessiona ovog benda. Na jubilarnom izdanju koji Pixies obilježavaju punih 30 godina od prvijenaca, naći će se i “Live From The Fallout Shelter”, snimka sa koncerta iz 1986. godine.

Ova prva dva Pixies izdanja jedna su od najzaslušnijih za popularizaciju indie rocka i formiranje grunge vala gde je i sam Kurt Cobain priznao da je albumom „Nevermind” hteo oponašati album „Surfer Rosa”.

Kako bi proslavili ovaj jubilej, Pixies će održati pet intimnih koncerata u londonskom klubu „Roadhouse”, a ulaznice za svih pet večeri su već rasprodane.

  • 30
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X