PJ Harvey objavila album ‘The Hope Six Demolition Project’

PJ Harvey objavila iščekivano studijsko izdanje ‘The Hope Six Demolition Project’, prethodno najavljeno pjesmom ‘The Wheel’. Album je svakako uvertira za njen zagrebački nastup u lipnju, u sklopu INmusic Festivala.

PJ Harvey 'The Hope Six Demolition Project'
PJ Harvey ‘The Hope Six Demolition Project’

Novi album nasljeđuje izdanje “Let England Shake” iz 2011. godine, donosi ukupno 10 pjesama, a dostupan je u CD, vinilnom i digitalnom formatu. Uz najavni singl, PJ Harvey s novog izdanja je objavila i singl “The Community of Hope”, koji je nedavno dobio i prateći videospot.

[youtube]http://youtu.be/qsLqsqbObyg[/youtube]

“The Hope Six Demolition Project” inspiriran je putovanjima PJ Harvey unazad četiri godine, tijekom kojih je najviše vremena provela na Kosovu, u Afganistanu i Washingtonu. “Kada pišem pjesmu, uvijek vizualiziram cjelokupnu scenu”, otkriva Harvey i nastavlja “Vidim boje, mogu odrediti vrijeme dana, osjećam raspoloženje, primjećujem pokrete i sjene, dobivam kompletnu sliku. Skupljanje informacija iz sekundarnih izvora činilo se predaleko – i zbog toga sam putovala. Željela sam udahnuti zrak i upoznati ljude iz mjesta kojima sam bila fascinirana”.

Pjesme su za novi album bile snimane prošle godine u londonskom Somerset Houseu , kao dio izložbe naslovljene “Recording in Progress” . Unutar posebno izgrađenog studija bili su okupljeni PJ Harvey, članovi njenog benda, producenti Flood i John Parish , studijski tehničari; odvojeni jednostranim staklom, tako da su posjetitelji izložbe čitavo vrijeme mogli promatrati proces stvaranja pjesama i albuma, dok ih PJ Harvey i ekipa nisu mogli vidjeti.

Popis pjesama – standardno izdanje:

1.The Community of Hope
2.The Ministry of Defence
3.A Line in the Sand
4.Chain of Keys
5.River Anacostia
6.Near the Memorials to Vietnam and Lincoln
7.The Orange Monkey
8.Medicinals
9.The Ministry of Social Affairs
10.The Wheel
11.Dollar, Dollar

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X