Pjevač britanskih Peter & The Test Tube Babies tvrdi da mu je zabranjen ulaz u SAD zbog oponašanja Trumpa

Peter Bywaters uvjeren je kako mu je zabranjen ulazak u Sjedinjene američke države zbog parodiranja sadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, a ne zbog krive vize, kako to u službenom priopćenju navodi američka pogranična kontrola.

Peter & The Test Tube Babies
Peter & The Test Tube Babies

Pjevač britanske punk rock grupe Peter & The Test Tube Babies tvrdi kako je njegovo zadržavanje, pretres i ispitivanje na aerodromu u San Franciscu, što je trajalo šest sati, bilo iz razloga jer je prošle godine na njemačkoj turneji ismijavao Donalda Trumpa. Peter Bywaters navodi kako su prilikom pretresa carinski i granični službenici vidjeli njegove fotografije na kojima je preobučen u Trumpa i da su ga nakon toga odbili pustiti u zemlju pod izlikom da ima krivu vizu.

“Tvrdnja da je Bywatersu spriječen ulazak u Sjedinjene američke države jer je ismijavao predsjednika je apsolutno neistinita”, piše u izjavi Jaime Ruiz, glasnogovornice službe US Customs and Border Protection, dok se u nastavku navodikako pjevač nije imao ispravnu vizu.

Bywaters je za magazin Team Rock pak izjavio: “Nakon ispitivanje od strane pograničnih službenika konfiscirali su mi telefon i putovnicu, napravili DNK provjeru, fotografirali me, te sam morao napisati službenu izjavu prije nego li su me eskortirali do zrakoplova za London. Sve je počelo time kad me je službenik na ulasku nakon 30 sekundi pitao jesam li ja na slici ekrana koji je okrenuo prema meni. Na njoj sam naravno bio preobučen u Trumpa na pozornici u Njemačkoj. Nakon toga su stvari krenule nizbrdo. Šest sati kasnije bio sam energično ispraćen do svog sjedala u avionu za povratak.”

Tijekom 11-satnog leta mu je bilo odbijeno točenje alkoholnih pića, a putovnicu i mobitel dobio je kad je zrakoplov sletio u London.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X