Planeta Gruvlend: Pozitivne misli ujedinjenih srpskih glazbenika

Između 21. prosinca ili Apokalipse i 21. lipnja ili Svjetskog dana glazbe širi se pozitivan ritam pozitivnih misli srpskih glazbenika.

Planeta Gruvlend - Čudo/cvet

Beogradska grupa Zemlja gruva nastala je 2007. godine, na njihovom digitalnom albumu prvijencu kojeg su izdali u vlastitoj produkciji, naslova “WTF is Gruvlend?” nalazi se niz hitova: “Najljepše Želje”, “Danas Nije Juče”, “Nisam Znala Da Sam Ovo Htela”, “U Opasnosti” i nezaobilazna “Himna”. Originalni sastav koji je ‘prašio’ elektroniku, funk, reggae, soul i pop činili su vokali MC Milovan, Zoe Kida i Constructa, Shobaya na gitari, trombonist Petar Milanović i Miroslav Ničić Niče koji je ujedno bio i odgovoran za vizualni identitet grupe.

Niz ne odviše sretnih i spretnih okolnosti rezultirao je pred kraj 2012. frakcioniranjem grupe na bend Zemlja gruvaGruvlend – izdavačku kuću. Miroslav Ničić Niče i producent Nebojša Nesh Jovanović okrenuli su novu stranicu i pokrenuli projekt Planeta Gruvled koji je službeno krenuo apokaliptičnog 21. prosinca 2012. sa singlom “Čudo/Cvet”.

Pjesma je prepjev “Les Fleur” iz 1970. godine koju izvodi Minnie Riperton, a Planeta Gruvlend referirala se na obradu te pjesme od strane britanskog benda 4hero iz 2001. godine. Na prepjevu pjesme radili su osim Miroslava, Antonije Pušić, Dragana Šarić, Marko Šelić i Ognjen Kostić.

Pjesma koja slavi novi početak vremena okupila je sve generacije srpske glazbene scene, između ostalih pjevaju je Bebi Dol i Leo Martin uz podršku dječjeg zbora Kolibri, a među instrumentalistima su Bajaga i Rambo Amadeus.

Unutar šest mjeseci koliko je predviđeno da “Čudo/Cvet” obiđe svijet planirano je izdanje cijelog albuma pjesma “Planeta Gruvlend!”, niza koncerata Gruvlend Sessions i veliki band aid koncert 21. lipnja 2013. koji je ujedno i Svjetski dan glazbe.

Poravnanje planeta 21. prosinca prošle godine bilo je tako simboličan početak novog početka, a ne kraja svijeta čime je poslana poruka optimizma svima koji su zapali u krizu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HYJRlMbBrrE[/youtube]

Popis pjesama na albumu Planeta Gruvlend!

01. Igor Vincetić / Škola perkusija / GAS Band – Rađanje (Himna)

02. Bisera Veletanlić / Emilija Đonin / GAS Band  – Doba nevinosti

03. Zdravko Čolić / Struka / GAS Band – Vatra

04. Dado Topić / Leo Martin / Laura 2000 / Lou Benny – Zlatne godine

05. Baby Doll / Bojana Vunturišević / Vasil Hadžimanov – Dekadencija

06. Koja / Žika Todorović / Anton / Orkestar policije – Dosta

07. Mravi / Darkwood dub / Simfonijski Orkestar Vojske Srbije – Početak bez kraja

08. Straight Mickey / Cane Kostić / Big Shell / Vatrogasni orkestar- Bombe

09. Bajaga / Marčelo / Đurađ Đuričić – Buđenje/Noć

10. Plejboj / Zvezde grajma / – Raspad

11. Sevdah / Boban Petrović / – Bljesak za Kraj

12. Viva Vox – Pod sjajem zvezda

13. Svi učesnici- Čudo!

14. Rambo Amadeus – Bože mili čuda Velikoga

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X