Počeo je RAF, najveća smotra amaterskog filma u regiji

Revija amaterskog filma predstavit će 300 filmova, prvo u Zagrebu, a potom i širom Hrvatske.

10. Revija amaterskog filma

Deseto izdanje RAF-a, Revije amaterskog filma, održava se od 17. do 23. travnja 2011. godine u &TD-u u Zagrebu, te do kraja godine u petnaestak naselja diljem Hrvatske. Više od 300 filmova u sedam različitih filmskih programa, šest glazbenih događanja  ponovno će, obećaju organizatori, publiku natjerati na masovni odlazak u kino i uživanje u ovoj nepretencioznoj i zanimljivoj filmskoj manifestaciji.

Projekcijom devet najboljih filmova proteklih devet godina i jednim friškim ovogodišnjim, u subotu je i službeno otvoren 10. RAF, a početkom ovoga tjedna program se zahuktao.

Revija amaterskog filma, najveća smotra nezavisnog, neprofesijskog i amaterskog filma u ovom dijelu Europe, već desetu godinu na velika filmska platna donosi recentne neprofesijske naslove iz cijelog svijeta, sa naglaskom na naslove iz Hrvatske i naše regije. U glavnom i specijaliziranim popratnim programima RAF je do sada publici diljem Hrvatske donio više od 3000 naslova iz gotovo svih krajeva svijeta, a prikazivani su svi filmski žanrovi i vrste, od kratkih eksperimentalnih do cjelovečernjih igranih filmova koji su rađeni sa srcem, žarom, veseljem i neopterećenošću brudžetima, formom i pravilima te sa jedinom svrhom uživanja u stvaranju filma i filmu kao umjetnosti općenito.

Zadnje od Događanja

Idi na Vrh