Pogledajte kako je protekla tribina na temu: ‘Rodna (ne)ravnopravnost na hrvatskoj rock sceni’

O kontroverznoj temi koja je obilježila ovo ljeto raspravljalo se u petak 10. studenog u gradskoj knjižnici na popularnoj tribini ‘Književni petak’.

Tribina 'Književnog petka': Rodna (ne)ravnopravnost na hrvatskoj rock sceni
Tribina ‘Književnog petka’: Rodna (ne)ravnopravnost na hrvatskoj rock sceni

O temi su debatirali urednica na portalu Voxfeminae.net, spisateljica i feministica, Antonela Marušić (Nora Verde), urednica portala Muzika.hr. glazbena kritičarka i novinarka Zrinka Kunić, te glazbeni kritičar, novinar i urednik portala Ravnododna.com Zoran Stajčić, dok tribinu vodio  novinar tjednika Nacional, glazbeni kritičar i dugogodišnji sudionik domaće glazbene scene Dubravko Jagatić.

Podsjećamo kako je ovoga je ljeta veliku prašinu na nezavisnoj sceni dignula recenzija jednog koncerta te potaknula čitavu lavinu rasprava o rodnoj (ne)ravnopravnosti. I to ne zbog negativne ili pozitivne ocijene tog istog koncerta već zbog pristupa autora opisu ženske publike zbog čega se razvila intenzivna javna polemika. Autora spomenute recenzije jedna je novinarka prozvala alfa mužjakom zbog njegovog ”patroniziranja i podcjenjivanja ženske publike” ali i navela niz primjera sličnog izražavanja glazbenih kritičara u Hrvatskoj.

Kako je protekla tribina na kojoj su se među zainteresiranima u publici našla i imena s naše glazbene scene, te feminističke aktivistice pogledajte na snimci ispod:

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X