Pojačani napadi muzičara na Trumpa uoči samog kraja američkih predsjedničkih izbora

Na sinoćnjem koncertu za Hillary Clinton podršku su joj pružile Lady Gaga, a Madonna je izvela cover Lennonove ‘Imagine’.

Donald Trump (Foto: Wikipedia)
Donald Trump (Foto: Wikipedia)

Premda napadi pjesmom na Trumpa traju već više od godine dana, i već su se mnogi glasoviti muzičari na njemu izredali, ovih su se dana posebno intenzivirali. Tako je sinoć kod Jimmy Kimmela Vic Mensa prekinuo pjesmu i održao monolog u kojemu je nazvao Trumpa rasistom, pozvavši ljude da glasaju ako ne žele da pobijedi mržnja i rasizam.

Marilyn Manson objavio je video za novu pjesmu “Say 10”, u kojemu čupa stranice iz Biblije dok na podu leži krvavo obezglavljeno tijelo nekoga tko nalikuje republikanskom predsjedničkom kandidatu.

“Trenutno smo u takvom konfuznom stanju kada je riječ o politici, seksualnosti, religiji i načinima na koje se isprepleću, da je sve pretvoreno u cirkus. Čini mi se da je ovo za mene kao američkog umjetnika vrijeme da napravim nešto što će postaviti novi set pitanja”, rekao je Manson u razgovoru za Daily Beast.

Animal Collective pozvao je fanove da ne glasaju za treću opciju, već za Hillary koju podržavaju. Bend je objasnio kako su neki od članova već imali iskustvo razočarenja u treću opciju, nakon glasanja za zelenog Ralpha Nadera 2000. godine. Smatraju da tako postoji opasnost od rasipanja glasova i Trumpove pobjede.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X