Pokrenuta peticija da američka himna bude ‘War Pigs’ Black Sabbatha

Danas je zaista lako započeti pokret – osim ideje, jedino što vam je potrebno jest internet. Posljednji primjer nedavno je pokrenuta peticija za promjenu američke nacionalne himne u ‘War of Pigs’ Black Sabbatha.

Pokrenuta peticija na Change.org
Pokrenuta peticija na Change.org

Akciju je prije nekoliko dana započeo Shannon Madden, s ciljem da prikupljene potpise službeno preda predsjedatelju Predstavničkog doma Kongresa Paulu Ryanu. Maddena je na akciju motiviralo uvjerenje da je promjena nužna, budući stanje u Americi više ne reflektira vrijednosti iz nacionalne himne.

“Dosadašnja himna služila je ovoj zemlji dugo i časno, ali došlo je vrijeme da stare standarde umirovimo i odaberemo pjesmu koja će realnije predstavljati Ameriku, njezine zakone i recentnu političku praksu. Stoga sam nominirao “War Pigs” Black Sabbatha. No otvoren sam i za druge prijedloge, ali u svakom slučaju u pitanju mora biti pjesma koja će iskrenije reprezentirati stanje u kojem se Amerika zatekla 2016.”, izjavio je Madden.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0GRR_n_yQGA[/youtube]

Dosad je ova akcija okupila pet i pol tisuća potpisa putem interneta, a potpisnici su u komentarima sarkastično navodili i neka od svojih ogorčenja prema sadašnjoj himni, kao i privatne razloge zbog kojih podržavaju ovu peticiju. Jedan od njih tako, Jose Gerard, smatra da se himna naprosto istrošila te da je njemu osobno dozlogrdilo slušati uvodni stih “Oh say can you see”, koji otpjevan zvuči kao da je u njega ukorporirano njegovo vlastito ime (“Jose can you see”).

Zanimljivo je da ovo nije prva online peticija u koju je posredno uključen ovaj bend. Prije nekoliko je godina, naime, pokrenuta kampanja za proglašenje pjevača Ozzyja Osbournea vitezom, a ova je peticija prikupila više od 21.000 potpisa.

I premda je teško povjerovati da bi se zaista moglo i dogoditi da se na sportskim manifestacijama svečano svira Black Sabbath, u današnjoj je kaotičnoj stvarnosti moguće gotovo sve, pa tako i ishod predstojećih predsjedničkih izbora koji bi spomenuti kaos učas mogao prometnuti u distopiju. Tako promatrana, ova ogorčena vapaj – peticija ne zvuči tek cinično, već kao gotovo potpuno smisleno zalaganje protiv mračne i neizvjesne budućnosti, kao poziv na kolektivno otrežnjenje prije no što bude prekasno.

Peticija za promjenom himne

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X