Pokrenuta peticija protiv postojanja benda Ghost

Na stranici Change.org pokrenuta je peticija kojoj je cilj raspad heavy metal grupe Ghost.

Ghost (Foto: Roberto Pavić)

“Ovo je peticija protiv postojanja benda heavy metal benda Ghost koji i dalje snima albume i ide na turneje. Mnogi misle da su oni prava stvar i da bi trebali zaboraviti istinske heavy metal bendove kao što su Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden itd. Ghost žele uništiti heavy metal s njihovim glazbenim besmislom. Uistinu, zar je pjesma kao “If You Have Ghost” nešto što bi pravi metalac htio slušati? Ghost nije metal. Ljudi misle da su oni direktno inspirirani King Diamondom i Mercyful Fateom, ali to je progrešno. Oni su u stvari razvodnjena verzija Blue Oyster Culta. Mi smo protiv postojanja Ghosta kao benda i mislimo da bi se trebali razići što prije.” – peticija je koji je početkom mjeseca pokrenuo izvjesni Sven Armdacht u želji da skupi deset tisuća istomišljenika. Peticiju je do sada na Change.org-u potpisalo tisuću ljudi.

U intervjuu za čileanski Radio Futuro, Nameless Ghoul, frontmen grupe Ghost izjavio je kako ga nimalo ne zanimaju peticije takve vrste, za kakve drži da samo idu u korist publiciteta benda.

Ono što je svakako zanimljivo u cijeloj priči jest da peticija nije pokrenuta zbog šokantnog imidža benda u kojem se provocira Papa i katolička crkva, što je možda bilo više očekivano, već je u pitanju glazbeni ukus.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X