Poletarac – prijavite se na radionicu glazbenog novinarstva portala Ravno do dna!

Pisali bi o glazbi, ali ne znate kako? Kroz tematske susrete i radionica za mlade (ali i one malo starije ako su zainteresirani) iskusni profesionalni novinari portala Ravno do dna prenijet će svoja iskustva i znanje u nadi daljnje afirmacije.

Poletarac

Cilj projekta je podići razinu aktivnoga i kreativnog sudjelovanja mladih u kulturi i umjetnosti kroz aktivnosti u koje su mladi direktno uključeni kroz program mentorstva od strane iskusnih profesionalaca, novinara i djelatnika u kulturi, odnosno novinara Ivana Laića i glavnog urednika portala Zoran Stajčića.

Mladi će u suradnji s mentorima razviti vještine komuniciranja, formulirati i dodatno artikulirati vlastite interese za izvedbene umjetnosti te se okušati u proizvodnji sadržaja u pisanom formatu. Konkretno, dobit će mogućnost da njihov članak bude i objavljen na portalu.

Radionice će se održavati u subotu 12. i subotu 19. studenog u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu od 10:00 do 12:00 sati.

Mentori Ivan Laić i Zoran Stajčić proći će s polaznicima uvod u novinarstvo i novinarske forme, potom kroz primjere uputiti u vještine praćenja, rada na izvješćima i recenzijama.

U radionicu je uključen i jedan koncertni izlazak s mentorima u neki od klupskih prostora u Zagrebu kako bi polaznici stekli uvjete za pisanje koncertnog reporta, a također će se moći iskušati i u pisanju glazbene recenzije po naputcima mentora.

Radionice su besplatne. Za formular prijave pišite na [email protected] uz obaveznu naznaku u subjectu poruke “Za Poletarac”. Prijave traju do petka 11. studenog 2022. godine.

Program je podržao Grad Zagreb.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X