Policija Novog Zelanda krenula glazbom Jamesa Blunta, Barryja Manilowa i hitom ‘Macarena’ na anti-lockdown prosvjednike

Novozelandska policija je posegnula za novom taktikom ubijanja volje glazbom. Prosvjednici odgovorili zbornim pjevanjem hita Twisted Sister ‘We’re Not Gona Take It’.

James Blunt (Foto: Wikipedia), Macarena (Youtube), Barry Manilow (Foto: Wikipedia)

Policija na Novom Zelandu okrenula se glazbi Jamesa Blunta, Barrya Manilowa i španjolskom hit singlu “Macarena” grupe Los del Rio iz devedesetih u svom posljednjem pokušaju da odbije prosvjednike koji su kampirali ispred parlamenta u Wellingtonu, koji su tamo od utorka 8. veljače.

Taktike koje koriste lokalne vlasti kako bi se riješile prosvjednika uključivale su korištenje prskalica za vodu na travnjaku gdje su kampirali nezadovoljni građani. No prosvjednici su uzvratili kopanjem rovova i gradnjom improviziranih odvodnih cijevi kako bi preusmjerili vodu, navodi BBC News.

Kada se taktika prskalica pokazala neučinkovitom, policija se okrenula izbacivanju najvećih hitova Barryja Manilowa, koji uključuju “Mandy” i “Could It Be Magic”,  kao i ‘španjolski hit “Macarena”, a glazbeni program je pratio i niz poruka o cjepivu puštanih s razglasa.

Nakon što je vidio što se događa, James Blunt je putem Twittera ponudio svoje usluge novozelandskim vlastima.

“Pozovite me ako ovo ne upali @NZPolice,” tvitao je Blunt, dijeleći priču o prosvjedima.

Nekoliko sati kasnije, činilo se da je ponuda kantautora prihvaćena, a njegov hit “You’re Beautiful” iz 2005. godine puštan je u loopu s razglasa.

Međutim, činilo se da prosvjednici nisu bili obeshrabreni, odgovorili su pjevajući druge pjesme preko Bluntove pjesme, posebno su se ujedinili u zbornom pjevanju hita iz osamdesetih “We’re Not Gonna Take It”, hard rock grupe Twisted Sister, sve dok su plesali na kiši.

Novi Zeland već gotovo dvije godine primjenjuje stroga ograničenja kako bi obuzdao virus. Karantena i zatvaranje granica pomogli su da se stope zaraze i broj smrtnih slučajeva održe vrlo niskima. No, trajanje mnogih ograničenja potaknulo je rastuću ogorčenost u zajednici.

Sumirajmo, policija je na prosvjednike krenula ovim:

Prosvjednici su uzvratili ovim:

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X