Političari na nišanu – video premijera ‘Negativac pozitivac’ A. Jurkasa

Novi spot Anđela Jurkasa ‘Pozitivac negativac’ neće doživjeti svoju TV premijeru u predizborno vrijeme. Pogledaje zašto…

Anđelo Jurkas - Negativac pozitivac (Foto: Goran Berović)

Bliže se novi izbori. Kad glazbom, videom i rječju krenete komentirati ponekad vrlo dešperatnu situaciju u kojoj se nalazi prosječni hrvatski građanin, obično na to budu odgovori zabrane ili cenzure bez obzira kojih je predznaka vladajuća politička opcija. Tako i novi videospot “Negativac pozitivac” s albuma/knjige “Off The Record” Anđela Jurkasa je izazvao kontroverze zbog tematike koja uključuje oružje i mnoge aktualne političare koji drmaju domaćom scenom.

Je li stopiranje zaista opravdano pogledajte premijerno na:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FZlX8pZjcxY[/youtube]

Autor je komentirao: “Bio jednom jedan Balkan. Na Balkanu jedno pleme. Nisu bili Indijanci, ali su komunicirali dimnim signalima i prodavanjem magle. Kad god bi netko pisnuo olakšati si teret s pluća ili kičme kako bi raspuhao malo taj dim i maglu, dobio bi po tjemenu ili labrnji. Tako je bilo od Austro-Ugarske, pa zašto bi bilo drugačije u Esdepevosko – Hadezeovskoj. Ili u prijevodu – pravo glasa i sloboda govora, ali dok ne kažeš previše tj ono što smeta nekom iznad tebe. E, onda se koriste floskule tipa “stop nasilju”…long live iluzionisti, ako ništa drugo proizvodanja mađioničarskih šešira i zečeva od Dubrovnika do Umaga i Čakovca do Vukovara neće posustati…”

Spot je sniman u produkcija Nexusa, kameru je držao Goran Berović, motirao Tomislav Horvatinović koji je ujedno i redatelj zajedno s A. Jurkasom, glumi Franjo Horvat, a izdavač je DOP Records/Dallas.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X