Popka trenutak frustracije pretvara u novi singl ‘Reklama, reklama, reklama’

Inspirirana zasićenjem promotivnim sadržajima, pjesma opisuje negativan utjecaj marketinga na potrošače te njihovu potrebu za bijegom.

Popka (foto: Zoran Vujić)

Talentirani mladi pulski glazbenik Popka objavljuje svoj drugi singl “Reklama, reklama, reklama” pod okriljem Dancing Bear Recordsa. Novi singl dolazi nakon zarazne pjesme “Oumajgad” kojim je debitirao u svijet glazbe.

“Reklama, reklama, reklama” inspirirana je trenutkom frustracije nastalim zbog velike količine oglasa i promotivnih sadržaja na raznim medijskim kanalima kojeg je Popka odlučio izraziti pjesmom. Tema same pjesme opisuje negativan utjecaj zasićenja marketingom na ljudsku psihu te
dočarava anksioznost, nemir i nemoć koji nastaju kao posljedica. Popka kroz pjesmu naglašava potrebu za bijegom na neka mirnija i sigurnija mjesta.

“U ovom slučaju, inspiracija je potekla konzumacijom videa na YouTubeu. Moje uživanje konstantno su prekidale razne reklame, a njihovim sve učestalijim pojavljivanjem počela se buditi frustracija koja je simptomatično u glavi pokrenula kratku melodijsku frazu uz riječi “reklama, reklama, reklama,” izjavio je Popka o inspiraciji za novi singl.

Za razliku od “Oumajgad”, nova pjesma obojana je ponešto mračnijim ugođajem te koristi elemente industriala, elektronike i popa, predstavljajući Popku u pomalo žešćem i tvrđem izričaju u kakvom ga do sada nismo imali prilike upoznati.

Popka je samostalno napisao tekst pjesme, dok aranžman i glazbu zajedno potpisuju Popka i Dejan Damijanić. Pjesma je snimljena u žminjskom Molaj Breka productions studiju. Pjesmu prati i prigodni spot, sniman u studiju nezavisnog audio-vizualnog Molaj Breka Productions koji je spot i
realizirao. Iza ideje i vizije spota stoje Zoran Vujić, Damir Tubak, Popka, a za zeleno platno, efekte i scenografiju zaslužan je Damir Tubak. Spot su snimali Klaudio Radin i Zoran Vujić dok je za montažu zaslužan Dejan Damijanić.

O svojoj dvojnoj ulozi u spotu, Popka je izjavio: “Jedna je uloga bipolarnog marketinškog maga koji primjenjuje sve moguće komunikativne alate kako
bi uveo gledatelje u čarobni svijet svojeg marketinškog ludila. U drugoj ulozi vidimo isto tako bipolarnog prosječnog potrošača Interneta koji pod utjecajem svog ‘gurua’ proživljava razna emotivna stanja, od početne euforije i oduševljenja pa sve do divljanja i neuračunljivosti. Posebno
bih se želio zahvaliti Ivanu Tijanu Giovanniju na ustupljenom prostoru i gostoprimstvu za snimanje spota.”

Singl “Reklama, reklama, reklama” pokazuje dio Popkinog glazbenog i kantautorskog talenta, a slušatelji će nesumnjivo htjeti otkriti što još ovaj mladi pulski glazbenik može ostvariti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X