Portal RAVNO DO DNA slavi prvi rođendan!

E pa, sretan nam bio!

Nije da smo nešto pretjerano euforični, ali prošla je godina dana, pa je red da se napiše rečenica, dvije. Godina dana od službenog puštanja portala za pop kulturu Ravno do dna u promet.

Nije ni da smo nešto pretjerano iznenađeni – s koliko smo entuzijazma ušli u cijelu priču, bilo bi pravo čudo da smo propali za koji mjesec. Zahvaliti zapravo možemo našim prethodnim radnim mjestima na kojima je autorska kreativnost svakodnevno bila sputavana prostorom, oglasima, uredničkom politikom, čudnim odlukama odgovornih, naručenim tekstovima… Zahvaliti im možemo na otporu koji se probudio i koji je urodio idejom o pokretanju portala.

U početku nas bijaše troje. Prvih nekoliko dana. Međutim, kako to obično biva, na svaku naznaku ludila i hrabrosti vrlo se brzo zalijepi dovoljan broj ljudi kojima je ludilo i hrabrost iz nekog razloga jako privlačno. A pokretanje portala koji će pratiti nešto tako mainstreamovski porozno, neuhvatljivo i nimalo komercijalno poput pop kulture, uistinu jest i ludo i hrabro. Zato naše novinare, koji već godinu dana na svoje tekuće račune od nas dobivaju samo zahvale i lijepe riječi, niti ne smatramo novinarima, nego junacima. U proteklih 365 dana objavljena su točno 652 autorska teksta plus 784 vijesti. Nije loše. Nimalo.

Nije da si utvaramo da smo u posljednjih godinu dana prodrmali medijsku scenu. To nije bila ni namjera. Namjera je bila da otvorimo prostor ljudima koji zbilja imaju nešto konstruktivno za reći o filmu, glazbi, književnosti, stripu… Namjera je bila da dokažemo da još uvijek postoje oni koji ČITAJU, a ne samo gledaju slike i prelete preko naslova. Svakodnevni rastući broj čitača na portalu dokazuje da smo ipak bili u pravu. Namjeru smo, uostalom, istaknuli već prvog dana i od toga nismo odstupili.

Koliko smo postali bitni za pop kulturnu scenu kao takvu – nemamo pojma. Zovu nas, mailaju, fejsaju, nude se, hvale, kritiziraju, ljute se… U svakom slučaju, protagonisti ovdašnje pop kulture nisu na RDD portal ostali ravnodušni. A to je, vjerujemo, ipak najvažnije.

No, zato smo sigurni da je RDD živote svojih pokretača dobrano promijenio. Ako ništa drugo, proširili smo popis svojih najboljih prijatelja, koji možete pronaći OVDJE.

A ovako je to izgledalo u početku:

Prva glazbena recenzija: Bruce Springsteen ‘The Promise’

Prva recenzija stripa: ‘Blast’ – Debela tjelesina u potrazi za euforičnom srećom

Prva književna recenzija: Tatjana Tolstoj ‘Kis’ – kad nuklearna paranoja rezultira maestralnim romanom…

Prva filmska recenzija: Talentirani momak u raljama industrije

Prvo koncertno izvješće: Brazilska magija velikog Egberta Gismontija u Lisinskom

Prva kolumna: Kako smo sistematski ugušeni sapunskim mjehurićima

Prvi komentar: Bube su u glavi, uskoro će i novac u džepove…

Prvi intervju: The Last Poets: Možeš umrijeti od depresije gledajući vijesti

Prva galerija: The Last Poets – 14. studeni 2010. ZKM, Zagreb

Prvi osvrt: Zašto je Liz Taylor bitna za iPod generaciju?

Prva reportaža: Kako je klapa postala predgrupa punk bendu…

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X