Povodom 50. obljetnice ‘Ziggy Stardust’ albuma objavljen specijalni singl ‘Starman’ 

Izvedba Bowiejeve pjesme ‘Starman’ u dugovječnoj britanskoj glazbenoj emisiji Top Of The Pops.

  •  
  •  
David Bowie “Starman”

Ovoga četvrtka, 16. lipnja, obilježili smo 50. obljetnicu albuma “The Rise And Fall Of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars” neponovljivog i neprežaljenog Davida Bowieja.

Kako bi se obilježila zlatna godišnjica, Parlophone Records s ponosom otkriva dosad neobjavljeni specijalni streaming singl “Starman (Top Of The Pops Version – 2022 Mix)”. Izvedba Bowiejeve pjesme “Starman” u dugovječnoj britanskoj glazbenoj emisiji Top Of The Pops neupitno je jedan od najvažnijih glazbenih komada ikada emitiranih na televiziji. Izvedba koja je nesumnjivo utjecala na generacije glazbenika, umjetnika i autora koji su je vidjeli u to vrijeme, ali i ostalih koji su snimku pogledali u desetljećima koja su uslijedila, od bootleg VHS kopija do YouTube isječaka.

Album “The Rise And Fall Of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars” katapultirao je Davida Bowieja u središte pažnje na svjetskoj razini, a cijenjeni magazini kao što su Time, NME i Rolling Stone album su svrstavali na vlastite popise najboljih albuma svih vremena.

Tijekom posljednjih 50 godina spomenuti album ostao je jedan od kamena temeljaca u glazbenoj industriji, ukorijenivši se potom u popularnoj kulturi te ostavivši neporeciv utjecaj na brojne glazbenike i svjetske zvijezde, od Arcade Fire do Lady Gage, preko Harryja Stylesa do Noela Fieldinga i neizostavnih make-up izazova na TikToku. Ziggy Stardust, najpoznatija Bowiejeva stage persona, umirovljena je 3. srpnja 1973. u londonskom Hammersmith Odeonu, no utjecaj Ziggyja ipak odjekuje i do današnjih dana.

Povodom 50. obljetnice albuma, u petak je objavljen i limitirani obljetnički LP “The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars” (LTd 50th Anniversary Edit) (Half-Speed Master) te obljetnički Picture Disc LP.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X