Povratak grupe Revolt – Banjalučani singlom ‘Snovi’ nakon dva desetljeća najavljuju novi album

Poznati banjalučki hardcore/crossover Revolt danas je objavio prvi singl sa nadolazećeg albuma, a u pitanju je pjesma ‘Snovi’.

Revolt ‘Kontrakcije’

Nakon desetogodišnje pauze Revolt je ponovo aktivan, a “Snovi” će se naći na predugo iščekivanom drugom albumu benda pod nazivom “Kontrakcije”, koji je nasljednik sada već kultnog debija “U kući bola”, koji je objavljen prije skoro dva desetljeća.

“Povratak. Potrebno je vremena. Revolt je prošao kroz nekoliko personalnih promjena sa svojim bivšim članovima iz različitih perioda. Snimljene su neke nove pjesme. Jedna od njih nije potpuno nova, čak je vrlo vjerovatno i najstarija. “Snovi”. Ona je svojim refrenima predstavljala prepoznatljiv pečat na početku postojanja grupe”, kaže o singlu Draško Kremenović, jedan od vokala benda.

Dodaje da pjesma “Snovi” nikada nije snimljena u studijskoj verziji i da postoji svega par zabilježenih koncertnih zapisa. “Pretpostavljamo da pjesma zaslužuje da bude jedna vrsta veze između stare i dobar uvod u novu priču Revolta. Nadamo se vrlo zanimljivu, dopadljivu, kvalitetnu, iskrenu…”, navodi Draško.

Za snimanje i produkciju pjesme “Snovi”, kao i kompletnog albuma “Kontrakcije”, pobrinuo se gitarista benda Dejan Savić, dok je za omot i prateće vizuale bio zadužen Dejan Šijuk.

Milan Tica – Revolt

“Neko će možda reći da su angažovane i socijalne pjesme potrošene teme, ali mi živimo u takvom društvu i smatram da se stalno treba pričati o tome i stalno to ponavljati, ne bismo li jednom uspjeli da riješimo probleme koji nas okružuju”, kaže gitarista Milan Tica, koji je autor većine pjesama i čiji su rifovi svojevrsni potpis Revolta.

Revolt je nastao 1995. godine, a pored albuma “U kući bola” (2000), zastupljeni su na nekoliko kompilacija. Grupa je kroz razne faze postojanja svirala širom regiona, ali i u nekoliko zemalja Europe.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X