Povratak satanic techna – Peter Mlakar objavio album ‘PeterParadox’

Glazbenik koje prije 25 godina predstavio novi žanr albumom ‘Peter ‒ Paracelsus’ vratio se na scenu.

Peter Mlakar ‘PeterParadox’

Peter Mlakar je 1994. godine s 300 000 Verschiedene Krawalle (divizija Laibach Kunst), u kojem su bili još i Dejan Knez i Iztok Turk, izdao legendarni album ‘Peter ‒ Paracelsus’ i njime je bio inauguriran novi žanr – satanic techno. Album je među domaćim i inozemnim poznavateljima dobio kultni status. Predstavljanje albuma kojeg su neki nazvali crna misa, dogodilo se u krilu grada Turjak na Noć vještica.

Nakon 25 godina, Peter Mlakar (koautor ploče je Iztok Turk) izdao je novi album “PeterParadox”, koji je izašao jučer, na Veliki petak, 19. travnja 2019. godine.

Na albumu je devet kompozicija, a autor svih tekstova je Peter Mlakar. Tekstovi su napisani na slovenskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, autor glazbe i svih aranžmana je Iztok Turk aka 300 000 Verschiedene Krawalle. Za grafičko oblikovanje zadužen je bio Ervin Markošek, a autor fotografije za naslovnicu je Igor Andjelić. Nit albuma je paradoksalno pojavljivanje i ponašanje Apsoluta u svijetu, točnije, kategorije koju označavamo riječima beskonačno – neodređeno ili Bog. Kod snimanja albuma je sudjelovala i priznata slovenska sopranistica Sabina Svilak.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X