Poznati svi finalisti i gosti 7th Croatian Blues Challengea

Nakon završetka roka za prijave te provjere istih od strane stručnog žirija, poznati su svi finalisti ovogodišnjeg, sedmog po redu, Croatian Blues Challengea.

7th Croatian Blues Challenge
7th Croatian Blues Challenge

Originalno su planirana tri regionalna finala, no zbog nedovoljnog broja prijava otkazano je regionalno finale u Splitu pa će se održati dva – u Zagrebu i Puli. U četvrtak, 5. studenog u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory, s početkom u 21 sat, u natjecateljskoj kategoriji grupa će nastupiti zagrebački sastavi B# Band i Colours of Blues te grupa Bluestrip iz Osijeka. Kao poseban gost će u kategoriji solo/duo nastupiti Tony Lee King, a specijalan gost je Zamba – pobjednik 5th Croatian Blues Challengea.

Na drugom regionalnom finalu, u petak, 6. studenog u Rock Caffeu u Puli, u kategoriji grupa natječu se sastavi Barban Stones (Barban), Be Blue (Rovinj), Double Dose Blues Band (Pula) i Vervet (Novigrad), a kao gost će publiku zabaviti izvrstan labinski power-blues trio The Mezcal Moon.

Na velikom nacionalnom finalu, koje će se održati u subotu, 7.studenog u pulskom Rock Caffeu, nastupaju pobjednici oba regionalna finala, Tony Lee King u solo/duo kategoriji te slovački duo Luboš Bena & Bonzo Radvanyi, koji će iste večeri biti i u stručnom žiriju Challengea.

Žiri će na završnoj večeri odabrati će pobjednika, koji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju – 32th International Blues Challengeu, koje će se od 26. do 30. siječnja održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 7th European Blues Challengeu u proljeće 2017. godine. Uz to, pobjednici osvajaju i snimanje singla u zagrebačkom “Greenwood” studiju.
Udruga “Hrvatske blues snage” promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove… Do sada je organizirala više od 400 koncerata, 6 Zagreb International Blues Festivala, 6 Croatian Blues Challengea, objavila 4 kompilacijska CD albuma, 7 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te pet puta u Berlin, Toulouse. Rigu i Brisel na European Blues Challenge.

Program:

Zagreb, Bikers Beer Factory, 05.11.2015. – Regionalno finale
Pula, Rock Caffe, 06.11.2015. – Regionalno finale
Pula, Rock Caffe, 07.11.2015. – Nacionalno finale

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X