Predstavljeno tiskano izdanje filmskog polugodišnjaka Filmonaut

Filmonaut – filmski polugodišnjak piše o filmu ozbiljno, dostojanstveno i bez žutila, a tiskano izdanje će se moći kupiti na blagajnama kino dvorana koje nemaju prefiks multipleks.

Filmonaut - filmski polugodišnjak

Sinoć je u zagrebačkom kinu Europa predstavljen prvi tiskani broj filmskog polugodišnjaka  Filmonaut čija su prva dva broja objavljena samo kao online izdanja. Predstavljačko društvo činili su vedri mladi ljudi, urednici Tamara Kolarević i Mario Kozina, izdavač Dario Juričan – inače filmski redatelj i prvi čovjek tzv. filmskog inkubatora Blank u čijoj nakladi je Filmonaut i objavljen – dizajner Luka Sepčić te kao „prijateljice Filmonauta“ najavljene glumice Zrinka Cvitešić i Marina Redžepović.

Odgovor na trenutačno najzanimljivije pitanje: „Zašto ste se, u vrijeme kada se s tiska uglavnom prelazi na internet, odlučili za prelazak s internetskog formata na tiskani?“ glasi otprilike: „Zato jer se s papira čita na drukčiji način, uz drukčiju koncentraciju nego s računala.“ Naravno, stvar doživljaja, preferencija, ukusa i navike, ali s time će se mnogi složiti. Osobito, pretpostavljamo, oni, koji u čitanju traže i pronalaze više od brzopoteznog informiranja. A, Filmonautova je namjera – uzor im je, vele, britanski Sight and Sound, koji im se priključio i kao partner (!) – o filmu pisati ozbiljno, dostojanstveno i bez žutila, što nije teško primijetiti čitajući teme i kritike mahom najmlađeg naraštaja filmofila.

Filmonaut će i nadalje biti dostupan u internetskoj inačici, najavljene su aplikacije za iPod i iPad, a tiskano se izdanje može kupiti na blagajnama kino dvorana (ne multipleksa) širom Hrvatske (Centar za kulturu, Čakovec; POU, Daruvar; Kinematografi Dubrovnik, Dubrovnik; Kinematografi Osijek, Osijek; Valli, Pula; Art-kino Croatia, Rijeka; Info Zona, Split; Europa, Movieplex i Metropolis, Zagreb).

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X