Premijera nove serije ‘Sjeverne vode’ na HBO GO

‘Sjeverne vode’ (The North Water), nova serija koju je prilagodio i režirao hvaljeni filmaš Andrew Haigh, a temeljena je na knjizi Iana McGuirea, imat će premijeru 5. studenog na HBO GO-u kada u ponudu stiže svih pet epizoda. Jack O’Connell i Colin Farrell predvode nevjerojatnu glumačku ekipu donoseći priču o kitolovcu iz 19. stoljeća koji isplovljava na Arktik s ubojicom na brodu.

‘Sjeverne vode’

Smještena u Velikoj Britaniji i arktičkoj pustoši krajem 1850-ih, serija „Sjeverne vode” priča je o Patricku Sumneru (Jack O’Connell), osramoćenom bivšem vojnom kirurgu koji se prijavljuje kao brodski liječnik u kitolovnoj ekspediciji na Arktik. Na brodu upoznaje harpunera Henryja Draxa (Colin Farrell), surovog ubojicu čiji je nemoral oblikovan u skladu sa surovošću njegova svijeta. U nadi da će pobjeći od užasa svoje prošlosti, Sumner se nađe u svijetu kojim dominiraju muškarci, na zlosretnom putovanju s ubojitim psihopatom. U potrazi za iskupljenjem, njegova priča postaje gruba borba za opstanak u arktičkoj pustoši.

Veći dio snimanja serije odvijao se sjeverno od arhipelaga Svalbard, a glumci i ekipa u potpunosti su radili na moru u Arktičkom oceanu. „Roman Iana McGuirea živo dočarava brutalnu ljepotu arktičkog okoliša i znao sam da moram pokušati unijeti sličan realizam u seriju. Unatoč očitim izazovima, snimanje na Arktiku činilo se najboljom opcijom. Želio sam da osjetimo jak vjetar, žestoku hladnoću. Htio sam uhvatiti taj strah koji dolazi od bivanja daleko od civilizacije”, izjavio je redatelj Andrew Haigh.

Osim Jacka O’Connella i Colina Farrella, u seriji glume Stephen Graham, Sir Tom Courtenay, Sam Spruell i Roland Møller. U ostalim ulogama su Peter Mullan, Philip Hill-Pearson, Kieran Urquhart, Jonathan Aris, Stephen McMillan, Eliza Butterworth, Nive Nielson, Natar Ungalaaq, Jerry Laisa, Ipeelie Ootoova i Keenan Carpenter. Izvršni producenti su Jamie Laurenson, Hakan Kousetta, Iain Canning i Emile Sherman za See-Saw Films, Niv Fichman za Rhombus Media i Jo McClellan za BBC. Producentica je Kate Ogborn. Serija „Sjeverne vode” je koprodukcija s Rhombus Media, a međunarodno ju distribuira BBC Studios.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X