Preminula Lorna Doom, basistica legendarnih Germsa

Smrt Lorne Doom potvrdio je jučer njen kolega iz benda, Don Bolles.

  • 7
    Shares
Lorna Doom (izvor: Instagram)

Lorna Doom, basistica punk ikona Germsa, preminula je jučer, potvrdio je bubnjar Germsa Don Bolles. U ovom se trenutku ne zna mnogo o njenoj smrti, uzrok je još uvijek nepoznat, a najčudnije je zasigurno to što je Lorna skrivala svoje godine kao zmija noge, pa nigdje nema obavijesti o tome u kojoj je godini umrla kultna basistica.

Doomova je, inače, bila nezaobilazna sastavnica punk pionira koji su od 2013. ponovno ušli u svoju aktivnu fazu, vratili se snimanjima i nastupima. Bolles je jučer u originalnom postu na Facebooku napisao tek “Lorna” da bi kasnije pojasnio da je “napustila svoje zemaljsko tijelo”.

Lorna Doom, odnosno Teresa Ryan, inicijalno se pridružila Germsima daleke 1976. i participirala u njihovom jedinom punom studijskom izdanju, albumu “(GI)”, objavljenom 1979. godine. Bend nikada nije bio poznat niti postao kultan zbog studijskih izdanja koliko zbog zapaljivih live nastupa, naročito tijekom perioda od ’76. do ’80. kada su njihovi koncerti u Hollywoodu bili “must see” atrakcija. Bend se 1980. godine raspao nakon što se frontman Darby Crash (Jan Paul Beahm) namjerno predozirao heroinom.

  • 7
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X