Preminuo je pisac Bekim Serjanović

Nakon kratke i teške bolesti u 48. godini života iznenada je preminuo istaknuti književnik i književni prevodilac Bekim Sejranović.

Bekim Serjanović (Izvor: Buka / Facebook)

Bekim Serjanović rođen je u Brčkom 1972. godine. Studirao je i živio u Rijeci, a od 1993. godine živi u Oslu, gdje je na Povijesno-filozofskom fakultetu magistrirao južnoslovenske književnosti. Od 2000. godine radio je kao sudski tumač i književni prevodilac, predavao je norveški za strance, pisao i objavljivao prozu.

Autor je knjige kratkih priča “Fasung”, kao i romana “Nigdje niotkuda”, “Ljepši kraj”, “Sandale”, “Tvoj sin Hucklbery Finn” i “Dnevnik jednog nomada”. Za roman “Nigdje niotkuda” 2009. godine dobio je nagradu “Meša Selimović”. Romani i kratke priče prevedeni su mu na više stranih jezika: norveški, engleski, slovenski, makedonski, njemački, češki, talijanski i poljski.

“Umro je Beks u 48-oj, prerano, za takve je uvijek prerano, koliko god se žurili. Veće oči i veće srce teško ste mogli sresti. Potonje je zatajilo”, napisao je na svom Facebook profilu oproštajni post naš ugledni književni urednik, pisac i aktivist Kruno Lokotar.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X