Preminuo kompozitor i dirigent Vojkan Borisavljević

Kompozitor evergrina kao što su ‘Odiseja’, ‘Ljubav je samo reč’ i ‘A sad adio’, umro je u 74. godini.

Vojkan Borisavljević (Foto: Vojkan Borisavljević / Facebook)

Vojislav „Vojkan“ Borisavljević rođen je 5. svibnja 1947. godine u Zrenjaninu. Bio je srpski kompozitor i dirigent. Komponirao je više od pet stotina pjesama za najpoznatije jugoslavenske pjevače – Lea Martina, Zdravka Čolića, Đorđa Marjanovića, Mikija Jevremovića i mnoge druge, kao i za brojne televizijske serije i filmove, poput serija ‘Sivi dom’ i ‘Vruć vetar’ i filma ‘Lajanje na zvezde’ za čiju je glazbu nagrađen Zlatnom mimozom na Festivalu jugoslavenskog filma u Herceg Novom 1997. godine. Autor je pjesama ‘Odiseja’, ‘Ljubav je samo reč’, ‘A sad adio’,’ Ja te volim’…

Čitav svoj radni vijek proveo je kao slobodni umjetnik u okviru Udruženja kompozitora Srbije sa statusom istaknutog umjetnika. Skladao je glazbu za kazalište, film i televiziju, popularne i dječje pjesme, instrumentalne skladbe i aranžmane koji do sada čine nekoliko stotina djela različitih žanrova.

Dirigirao je kazalištem, koncertima, festivalima i RTV snimkama. S TV Beograd radio je kao glazbeni suradnik i urednik od 1968. godine. Sudjelovao je na brojnim glazbenim, kazališnim i filmskim festivalima u zemlji i inozemstvu, gdje je više puta nagrađivan. Dobitnik je nagrade “Darko Kraljić” koju dodjeljuje Udruženje skladatelja Srbije za glazbeno stvaralaštvo na polju popularne glazbe.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X