Preminuo legendarni country pjevač Glen Campbell

Pjevač poznat po hitovima “Wichita Lineman”, “Gentle On My Mind” i “Rhinestone Cowboy” preminuo je u 81. godini nakon duge bitke s Alzheimerovom bolesti.

Glen Campbell (foto: Wikipedia)
Glen Campbell (foto: Wikipedia)

Slavni country pjevač Glen Cambpell umro je u utorak u ustanovi za oboljele od Alzheimerove bolesti. Campbell će ostati zapamćen po karijeri dužoj od pola stoljeća, te brojnim hitovima iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a koji uključuju pjesme “Gentle on My Mind,” “Wichita Lineman,” “Galveston,” “Country Boy” i “Rhinestone Cowboy.”

Vrhunac karijere Campbell je doživio u drugoj polovici šezdesetih kada je 1967. nagrađen sa četiri Grammyja, te godinu dana kasnije proglašen za CMA-ovog izvođača godine. Iza njega je i glumačka karijera, a najpoznatiju je ulogu ostvario u filmu “True Grit” s Johnom Wayneom iz 1969. godine.

Dokumentarac “I’ll Be Me” iz 2014. pratio je Campbellovu posljednju turneju i borbu protiv bolesti koju je opjevao u jednoj od najtužnijih pjesama svoje karijere “I’m Not Gonna Miss You”. Prije dva mjeseca objavljen je i posljednji Glenov album, “Adios”, kao posljednji pozdrav publici na kojem izvodi neke od svojih omiljenih pjesama koje nije dotad još nikad snimio.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X