Preslušajte kompilaciju nove regionalne klavirske glazbe ‘Klavirsko nebo #3’

Treću godinu zaredom beogradski Pop Depresija i Kišobran, uz podršku i inspiraciju LP Dua, organizira natječaj ‘Klavirsko nebo’, na kojem pozivaju autore da pošalju svoju novu glazbu napisanu za klavir. Ove godine natječaj je bio regionalan, a u 15 kompozicija koje su izabrane nalaze se i radovi Ane Ćurčin (Ana & The Changes), Sane Garić, Branimira Norca (Klinika Denisa Kataneca), Petra Stevanovića (Ljubičice)…

‘Klavirsko nebo #3’

Natječaj je bio otvoren od 20. svibnja i trajao je sve do kraja srpnja 2020. godine. Poslano je ukupno 86 kompozicija koje su ispunjavale osnovne uslove, a prijavilo se 62 autora iz Srbije, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske. Kao i u prethodnih godina natječaj je bio otvoren za sve, bez obzira na formalno muzičko obrazovanje i godine.

Preslušavanje kompozicija bilo je anonimno, tj. žiri imao je samo broj i ime kompozicije i za svaku pjesmu davao je ocjene od 1 do 5. U žiriju su bili Branka Parlić, Ksenija Stevanović, Svetlana Đolović, Vladimir Skočajić i Ivan Lončarević. Na kraju, izabrano je 15 kompozicija, a minimalni broj bodova s kojim je neka kompozicija ušla u finalni izbor bio je 17 (teoretski maksimum bio je 25). Pošto je ovo prvi put da je natječaj imao regionalni karakter, možda je bitno istaknuti da je u finalnom izboru bilo 11 autora iz Srbije, dvojica iz Hrvatske, jedna autorica iz Crne Gore i jedna iz Makedonije.

Po treći put u finalnom izboru našle su se kompozicije Andreja Negića i Ane Ćurčin, dok su po drugi put u izboru bili radovi Milice Predolac i Petra Stevanovića. Žanrovski i ovoga puta granice su se formirale same: od ambijentalne neoklasike, preko mimimalizma i elektronike, do džezirano-filmske klavirske glazbe.

Dizajn naslovne strane i ovoga puta delo je Bratislava Milenkovića, dok je finalni mastering uradio Filip Tančić.

“Klavirsko nebo #3”, popis autora i pjesama:

01 Andrej Negić – Train of thought
02 Alina Mahleani – And The Wind Carries My Ashes
03 Ana Ćurčin ft. Milena Jančurić – Košuta
04 Nikoleta Radulović – Etar
05 Iva Damjanovski – Breath
06 Petar Pupić – Blizu
07 Lady K – Ideals
08 Milica Predolac & Ana Vasić – Voz
09 wb41 – Althea
10 Branimir Norac – Pogled u kutiju s kišom
11 Srđan Marinković – Beskrajna tuga
12 Petar Stevanović ft. Olga Petrović – Rush B
13 Sana Garić – Srna i klavir
14 Ivan Šaravanja – Na Mrežnici
15 Milan Petrović – In Love

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X