Princeov inženjer zvuka mora platiti 4 milijuna dolara kazne zbog pokušaja objave neautoriziranog EP-a

George Ian Boxill, koji je pokušao objaviti Princeov EP ‘Deliverance’ 2017. godine drakonski je kažnjen i mora milijunsku svotu isplatiti Prince Estateu koji ga je tužio zbog kršenja ugovora s pokojnim glazbenikom.

Prince (Foto: Universal Music)

U travnju 2017. inženjer George Ian Boxill pokušao je objaviti EP neobjavljenih Princeovih pjesama pod nazivom “Deliverance”. Boxill je planirao EP – s pjesmama koje je napisao i koproducirao s Princeom od 2006. do 2008. – kako bi izašao 21. travnja 2017. i time obilježio godišnjicu Princeove smrti.

Međutim, prije nego što je “Deliverance” objavljeno, Princ Estate i Paisley Park Enterprises tužili su Boxilla, tvrdeći da je prekršio ugovore o povjerljivosti koje je propisao i da će snimke “ostati isključivo i isključivo vlasništvo Princea, tj. njegovih zakonitih pravnih nasljednika” i zaustavili objavljivanje EP-a.

U kolovozu 2018. godine, arbitar je presudio u korist Princ Estatea, nalažući Georgeu Ianu Boxillu da plati 3.960.287,65 dolara za naknadu štete, troškove i naknade odvjetnika, navodi The Blast. Sada je sudac iz Minnesote potvrdio presudu, potvrđujući da će Boxill morati platiti odštetu u iznosu od 3,96 milijuna dolara, javlja Billboard.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X