Princeov inženjer zvuka mora platiti 4 milijuna dolara kazne zbog pokušaja objave neautoriziranog EP-a

George Ian Boxill, koji je pokušao objaviti Princeov EP ‘Deliverance’ 2017. godine drakonski je kažnjen i mora milijunsku svotu isplatiti Prince Estateu koji ga je tužio zbog kršenja ugovora s pokojnim glazbenikom.

  • 8
    Shares
Prince (Foto: Universal Music)

U travnju 2017. inženjer George Ian Boxill pokušao je objaviti EP neobjavljenih Princeovih pjesama pod nazivom “Deliverance”. Boxill je planirao EP – s pjesmama koje je napisao i koproducirao s Princeom od 2006. do 2008. – kako bi izašao 21. travnja 2017. i time obilježio godišnjicu Princeove smrti.

Međutim, prije nego što je “Deliverance” objavljeno, Princ Estate i Paisley Park Enterprises tužili su Boxilla, tvrdeći da je prekršio ugovore o povjerljivosti koje je propisao i da će snimke “ostati isključivo i isključivo vlasništvo Princea, tj. njegovih zakonitih pravnih nasljednika” i zaustavili objavljivanje EP-a.

U kolovozu 2018. godine, arbitar je presudio u korist Princ Estatea, nalažući Georgeu Ianu Boxillu da plati 3.960.287,65 dolara za naknadu štete, troškove i naknade odvjetnika, navodi The Blast. Sada je sudac iz Minnesote potvrdio presudu, potvrđujući da će Boxill morati platiti odštetu u iznosu od 3,96 milijuna dolara, javlja Billboard.

  • 8
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X