Princeova ostavina potcijenjena za 80 milijuna dolara, tvrdi američka porezna agencija

Nastavlja se dugotrajna pravna nagodba oko pjevačeve imovine.

Prince (Foto: Universal Music)

Uprava za unutarnje prihode procijenila je Princeovu ostavinu na 163,2 milijuna američkih dolara, što je znatno više od procjene od 82,3 milijuna dolara tvrtke Comerica Bank & Trust, administratora ostavine.

Nesklad između dvije procjene prvenstveno uključuje pjevačeva autorska i izdavačka prava. Točnije, razlika u mišljenjima od 15 milijuna dolara u fer tržišnoj vrijednosti vlasništva Princea nad NPG Music Publishingom, kao i procjena procjene od 11 milijuna dolara u njegovu vlasništvu za njegove skladbe.

Zbog ove nove procjene IRS tvrdi da Princeova ostavina duguje dodatnih 32,4 milijuna dolara poreza, približno udvostručivši porezni račun. Vladina agencija također je izdala 6,4 milijuna dolara “kazne zbog netočnosti podatak” za vlasnike Princeove ostavine, prema sudskim dokumentima.

U razgovoru za Star Tribune, Dennis Patrick, odvjetnik za zastupanje Princeove ostavine koji nije bio uključen u postupak, opisao je vrednovanje velikih ostavina kao “način bliži umjetnosti nego znanosti”.

“Ovdje imamo klasičnu bitku stručnjaka – stručnjaka ostavine i stručnjaka IRS-a”, rekao je Patrick i dodao: “Moglo bi proći nekoliko godina prije nego što to riješe ako ne pristanu na nagodbu. Ovisi o tome koliko duboko IRS kopa.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X