Priveden kraju još jedan LP Day u Šibeniku – tri tisuće vinila i ništa manje posjetitelja

Long Play Day – Tri dana posvećena glazbi u Šibeniku.

Long Play Day u Šibeniku (Foto: Promo)

Ovog je vikenda u Šibeniku završeno još jedno izdanje manifestacije Longplay Day 2024. Trodnevni program u trajanju od petka 30. svibnja do subote 1. lipnja kasno u noć, Šibenčanima je donio izložbu plakata vezanu uz 25 godina djelovanja zagrebačke Močvare, premijerno predstavljanje albuma punk bend Nula, promociju knjige „Album na dan: 365 najvažnijih albuma koje morate poslušati“, sajam vinila i koncertnu promociju kompilacije „Superval“.

Grupa Nula promovira ‘Album’ na LP Dayu u Šibeniku (Foto: promo)

U tri dana stotine posjetitelja uživali su u bogatom programu koji su organizirale udruge Fotopoetika i Kolektiv 4B uz klub Azimut i podršku Turističke zajednice Grada Šibenika.

Izložba plakata Močvare u Azimutu na LP Dayu u Šibeniku (Foto: Iva Perković)

TRI DANA LP-JA

„Bio je ovo zasigurno programski najbogatiji prijelaz iz jednog mjeseca u drugi i zadovoljni smo posjećenošću svih pojedinačnih programa pa tako i skupno. Teško je reći da je posebno uspješan bio samo jedan program kad je promocija punk albuma napunila tribine na green stageu, kad je cijeli jedan štekat slušao promociju knjige koje se i kupovala, da su na stotine ljubitelja ploča pazarile sajmom vinila, a da smo privukli i brojne turiste koji su ovako iz Šibenika podnijeli zaista poseban suvenir – ploču s glazbom koja će ih zauvijek na najljepši način podsjećati na naš grad i u njima buditi lijep osjećaj koji su ovih dana doživjeli kod nas“, poručili su organizatori šibenskog LP-ja.

Predstavljanje knjige ‘Album na dan’ na LP Dayu u Šibeniku (Foto: promo)

U Galeriji kluba Azimut posjetitelji do kraja mjeseca mogu razgledati izložbu plakata „25 godina Močvare“ kao duži podsjetnik na netom održani LP. Neki od 40 izloženih plakata su redom poznata imena poput Igora Hofbauera, Ivana Erora, Ivice Baričevića – Bare, Tomislava Vranića ili Tomislava Turkovića. Na sajmu vinila izloženo je gotovo tri tisuće ploča, oko 200 singlica, našlo se 50-ak kazeta, a prodavali su se i CD Box Setovi. Na sajmu, za čiju je glazbenu podlogu bio zadužen Andrija Bakula aka DJ Bake, sudjelovali su izlagači iz Knina, Zagreba, Splita i Benkovca, ali i niz nezavisnih izdavača okupljenih oko programa labela PDV „Opločavanje Special“. Bila je tu i regionalno važna kompilacija „Zvučni zid“.

Superval koncerti u Azimutu tijekom LP Daya u Šibeniku (Foto: promo)

Poznati glazbeni novinar, Zoran Stajčić samo je za ovu priliku stigao u Šibenik gdje je uz moderatora Marka Podruga promovirao knjigu „Album na dan“, čiji je jedan od autora uz Ivana Palijana, Velimira Grgića, Dina Milića – Jakovlića, zatim Marka Smiljića, Zorana Stajčića i Bojana Mandića.. Legendarna šibenska punk grupa Nula kući je predstavila friško izdani drugi album „Album“ i novog bubnjara, a poseban doživljaj bio je ugostiti mlade nade hrvatske glazbene scene, srednjoškolske bendove Freston, Frequency i Slow Cured koji su svirali i pjesme DkD-a feat Matija Ivezić.

Long Play Day u Šibeniku (Foto: Promo)

„Njihovim je nastupom u Azimutu i Šibenik dobio promociju kompilacije „Superval“ koja je okupila deset srednjoškolskih bendova s potencijalom za nešto više sa po jednim autorskim singlom, a kojima je put prema uspjehu otvorio Superval Festival. Velika je to stvar ne samo za mlade bendove, nego i za scenu u globalu pa tako i samu publiku zbog čega nam je iznimno drago da su bili dio programa ovogodišnjeg programa LP-ja“, poručili su iz Fotopoetike i Kolektiva 4B.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X