Projekt PEZNT dobitnik 120.000 kuna na natječaju International Hrvatskog društva skladatelja

Na Natječaj, koji je bio otvoren od 6. prosinca 2021. do 23. prosinca 2021., a kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja i glazbenih izdavača (publishera), svojih članova, na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu pristigle su 4 prijave.

PEZNT (Foto: Dorian Matišić)

Sukladno propozicijama Pravilnika za evaluaciju pristiglih projekata i vrednovanja prilikom odabira uzimani su u obzir sljedeći parametri:

– profesionalnost i vjerodostojnost projekta vezano za međunarodni i globalni kontekst
– umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta
– dosadašnji dosezi, ugled i značaj te realna prezentacija i plasman projekta na međunarodnoj glazbenoj sceni i tržištu.

Stručno povjerenstvo koje čine Frano Đurović (predsjednik), Marko Matijević Sekul i Milan Majerović Stilinović u skladu s propozicijama i svrhom Natječaja odabralo je projekt PEZNT – The Album 2022., autora, izvođača i glazbenog producenta Tomislava Pasanca predloženog od strane IDM MUSIC d.o.o. iz Zagreba, kojega je Hrvatsko društvo skladatelja spremno financijski podržati u iznosu od 120.000,00 kn zavisno o razvoju i dokazanoj krajnjoj realizaciji predloženog projekta.

Svoju odluku spomenuto stručno povjerenstvo objašnjava na sljedeći način: “Glazbeni projekt i album PEZNT – The Album 2022 autora i producenta Tomislava Pasanca je promocija elektroničke urbane glazbe (house s elementima hip hopa, rapa, disca i popa) i obuhvaća skladanje 10 novih vokalno instrumentalnih pjesama, snimanje albuma u Zagrebu, Londonu i New Yorku, miks i mastering, produkciju po najvišim standardima svjetske produkcije, izdavanje albuma i u vinil izdanju, snimanje i izrada video spotova, te internacionalne promotivne turneje s nastupima u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, SAD-u i Australiji kao i nastupima u klubovima, festivalima, gostovanjima u radijskim emisijama, podcast streamovima i online portalima. Stručno povjerenstvo je zaključilo da predloženi projekt ima argumentirani potencijal da se uistinu realizira u skorije vrijeme, koji je predstavljen kao zaokružena cjelina, a ne samo kao ideja projekta, iz kojeg je vidljiv realan plasman sadržaja projekta na međunarodnoj sceni, već postojeću prepoznatljivost, ugled i priznatost samog predlagača projekta na hrvatskom i internacionalnom tržištu, dokazanu i priloženu dokumentaciju kontakata sa stranim partnerima, izvođačima, producentima i diskografima koji su nedvojbeno spremni participirati u realizaciji samog projekta, te koji svojim umjetničkim i visoko profesionalno predstavljenim materijalom ima najviše mogućnosti da predstavi hrvatsko glazbeno stvaralaštvo na međunarodnoj sceni.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X