Pronađeno tijelo Scotta Hutchinsona, nestalog pjevača benda Frightened Rabbit

Tijelo pronađeno u marini na obalama Firth of Fortha, u Škotskoj, potvrđeno je kao ono nestalog pjevača benda Frightened Rabbit, Scotta Hutchinsona.

  • 14
    Shares
Scott Hutchinson (izvor: screenshot YouTube)

Scott Hutchinson nestao je prošle srijede, u kasnim noćnim satima. Hutchinson je godinama govorio o svojoj bitci s depresijom. U priopćenju njegove obitelji stoji da je Hutchinson “svoje srce nosio na rukavu, a to je bilo očito u njegovim tekstovima kao i u onome što je pisao po društvenim medijima.”

Nadalje stoji, “bio je strastven, artikuliran i karizmatičan, kao i jedan od najzabavnijih i najmilijih ljudi koje smo poznavali. Njegovi prijatelji i obitelj znaju kakav je  sjajni smisao za humor imao i koliko je ugodno bilo nalaziti se u njegovom društvu.”

“Scott se s depresijom borio dugi niz godina i neizmjerno smo ponosni na njega jer je bio toliko otvoren u svojim borbama. Njegova spremnost da raspravlja o tim pitanjima u javnoj domeni nedvojbeno je podigla svijest o pitanjima mentalnog zdravlja i dala drugima povjerenja i uvjerenja da razmotre vlastitu situaciju.”

Iz benda su također objavili priopćenje: “Nema riječi koje opisuju veliku tugu i bol koja dolazi sa smrću našeg voljenog Scotta, ali to što znamo da više ne trpi, donosi nam utjehu.”

Hutchinson je posljednji put viđen na snimkama CCTV-a kako napušta hotel Dakota u južnom Queensburyu oko jedan poslije ponoći. Dva sata ranije na društvenim je mrežama napisao: “Budite dobri prema ljudima koje volite. Nažalost, to nam nije dato po prirodi. Tako me ljuti što to mora biti tako. Nisam živio po tim standardima i to me ubija. Molim vas, zagrlite vaše bližnje.”

Nedugo nakon toga, dodao je: “Mene više nema. Hvala vam.”

Vijest o smrti Scotta Hutchinsona izazvala je val posveta na društvenim mrežama.

Gary Lightbody iz Snow Patrola piše o Hutchinsonu kao “jednom od najvećih škotskih skladatelja.”

Alex Kapranos iz Franz Ferdinanda napisao je “Strašne vijesti o Scottu Hutchinsonu, kakav gubitak.”

Stuart Murdoch, iz Belle & Sebastian, izjavio je: “Tragične vijesti o Scott Hutchisonu. Cijela glazbena zajednica u Škotskoj moli za drugačiji ishod.”

Škotski premijer Nicola Sturgeon također je tvitao: “Nesretne vijesti, moje misli su sa Scottovom obitelji, prijateljima i obožavateljima. Izuzetan talent i jako voljen čovjek.”

Bend Frightened Rabbit formirali su Scott Hutchinson, kao pjevač i gitarist, i njegov brat Grant, koji je svirao bubnjeve.

Prvi, od svojih pet studijskih izdanja, izdali su 2006. godine, a Hutchinson je, u međuvremenu, objavio i solo album “Owl John”.

Scott i Grant nedavno su formirali i novi bend nazvan Mastersystem, ujedno i supergrupu, koju čine i Justin Lockey iz Editorsa i njegov brat James, inače filmski redatelj. Njihov debitantski album, “Dance Music”, objavljen je prošlog mjeseca.

  • 14
    Shares

Zadnje od Vijesti

Umro je Rajko Dujmić

Glazbenik je podlegao teškim ozljedama koje je zadobio u prometnoj nesreći u
Idi na Vrh
X