Protjerivanje muzike iz gradova i ostala predizborna obećanja…

Koprivničkim HDZ-ovcima smeta rock glazba u gradu, smetaju im pijani rokeri, buka, smeta im kulturni sadržaj s kojim ih nitko ne povezuje. I koji ne razumiju. Nudimo im prijedlog proširenog popisa s čijim sadržajem također nisu na ‘ti’.

Rock festivalima nije mjesto u gradovima?! (Foto: RDD)

Kauboj ulazi u termitima nagrižen gradić uz prugu, nepovjerljive oči prate ga iz svakog poluzatvorenog prozora. U lokalnom salunu zavlada šutnja kada zakorači preko praga. Trgne viski i povlači se u tišinu svoje sobe. U tom trenutku okuplja se vladajuća gradska klika i razmatra rješenje problema – na stranca treba pripaziti, diskretno mu natuknuti da bi se u gradu trebao što kraće zadržavati i potom ga protjerati, po mogućnosti umočenog u katran i perje. Jer je nepoznat, drugačiji, potencijalno problematičan, a i lokalnim bi se ženama mogao svidjeti.

Rokeri koji su proteklih dana posjetili Koprivnicu, odnosno tamošnji festival Rocklive, bili su za lokalne HDZ-ovce hrpa nepoželjnih kauboja. Još gore, hrpa drogiranih hipija, koji u grad niti spadaju niti su poželjni. Dobro, nitko to baš nije tako artikulirao, no rečenicama: „rock festivalima nije mjesto u gradu“ i „problem su posjetitelji koji konzumiraju alkohol i druge stvari“, rečeno je dovoljno. A rečeno je to na HDZ-ovoj presici, gdje se čulo i ovo: „Zna se gdje se rock koncerti mogu odvijati – u zatvorenim prostorima, a ako je otvoren, treba biti dovoljno udaljen od naselja.“ U kaveze s njima, ili ih protjerajmo!

Kultura nije stvar za zajebanciju, pogotovo u izbornoj godini. Kultura njeguje slobodoumnog pojedinca, a slobodoumni pojedinac nepoželjan je pojedinac, posebno za stranku koja je uvijek bila na strani estrade i folka. Rock koncerti su prijeteće sredstvo bunta i manipuliranja nezadovoljnom mladeži, vjerojatno organizirani od strane stranih agenata. Kulturu treba staviti u prihvatljive okvire, da bude lijepa i umivena, da ne talasa, da nije bučna i da je dosadno nepamtljiva.

Ravno Do Dna podupire kulturna nastojanja HDZ-ove predizborne kampanje i nudi stranci na vlasti još nekoliko prijedloga, kako bi moralna higijena naroda bila na visini. S idejom izbacivanja rock glazbe iz gradova dobro su započeli, sad treba dalje krenuti redom:

Izbaciti knjige iz knjižnica. U knjigama se krije znanje, knjige tjeraju na promišljanje, pišu ih neotesanci, čangrizavci, trećerazredni buntovnici, polualkoholičari i wannabe filozofi. Knjige nude pitanja, rješenja i odgovore. Opasne su. Na kioscima ponuditi „Alkemičara“ i „Da Vincijev kod“, literaturu za misice i potpuno nebitnu teoriju urote, ostalo uskladištiti po predgrađima. Paljenje više nije baš primjereno, a cenzuru je zeznuo internet. Sve što vrijedi ionako već piše u Bibliji, a za jednu jedinu knjigu cijela knjižnica je prevelika. Na knjižnicu nataknuti zastavu, ilegalno sagraditi još jedno krilo, iznajmiti je mobilnom operateru, fast foodu, kafiću i kladionici. Neka služi nečemu korisnom. Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Komentar

Idi na Vrh
X