Protjerivanje muzike iz gradova i ostala predizborna obećanja…

Koprivničkim HDZ-ovcima smeta rock glazba u gradu, smetaju im pijani rokeri, buka, smeta im kulturni sadržaj s kojim ih nitko ne povezuje. I koji ne razumiju. Nudimo im prijedlog proširenog popisa s čijim sadržajem također nisu na ‘ti’.

Rock festivalima nije mjesto u gradovima?! (Foto: RDD)

Kauboj ulazi u termitima nagrižen gradić uz prugu, nepovjerljive oči prate ga iz svakog poluzatvorenog prozora. U lokalnom salunu zavlada šutnja kada zakorači preko praga. Trgne viski i povlači se u tišinu svoje sobe. U tom trenutku okuplja se vladajuća gradska klika i razmatra rješenje problema – na stranca treba pripaziti, diskretno mu natuknuti da bi se u gradu trebao što kraće zadržavati i potom ga protjerati, po mogućnosti umočenog u katran i perje. Jer je nepoznat, drugačiji, potencijalno problematičan, a i lokalnim bi se ženama mogao svidjeti.

Rokeri koji su proteklih dana posjetili Koprivnicu, odnosno tamošnji festival Rocklive, bili su za lokalne HDZ-ovce hrpa nepoželjnih kauboja. Još gore, hrpa drogiranih hipija, koji u grad niti spadaju niti su poželjni. Dobro, nitko to baš nije tako artikulirao, no rečenicama: „rock festivalima nije mjesto u gradu“ i „problem su posjetitelji koji konzumiraju alkohol i druge stvari“, rečeno je dovoljno. A rečeno je to na HDZ-ovoj presici, gdje se čulo i ovo: „Zna se gdje se rock koncerti mogu odvijati – u zatvorenim prostorima, a ako je otvoren, treba biti dovoljno udaljen od naselja.“ U kaveze s njima, ili ih protjerajmo!

Kultura nije stvar za zajebanciju, pogotovo u izbornoj godini. Kultura njeguje slobodoumnog pojedinca, a slobodoumni pojedinac nepoželjan je pojedinac, posebno za stranku koja je uvijek bila na strani estrade i folka. Rock koncerti su prijeteće sredstvo bunta i manipuliranja nezadovoljnom mladeži, vjerojatno organizirani od strane stranih agenata. Kulturu treba staviti u prihvatljive okvire, da bude lijepa i umivena, da ne talasa, da nije bučna i da je dosadno nepamtljiva.

Ravno Do Dna podupire kulturna nastojanja HDZ-ove predizborne kampanje i nudi stranci na vlasti još nekoliko prijedloga, kako bi moralna higijena naroda bila na visini. S idejom izbacivanja rock glazbe iz gradova dobro su započeli, sad treba dalje krenuti redom:

Izbaciti knjige iz knjižnica. U knjigama se krije znanje, knjige tjeraju na promišljanje, pišu ih neotesanci, čangrizavci, trećerazredni buntovnici, polualkoholičari i wannabe filozofi. Knjige nude pitanja, rješenja i odgovore. Opasne su. Na kioscima ponuditi „Alkemičara“ i „Da Vincijev kod“, literaturu za misice i potpuno nebitnu teoriju urote, ostalo uskladištiti po predgrađima. Paljenje više nije baš primjereno, a cenzuru je zeznuo internet. Sve što vrijedi ionako već piše u Bibliji, a za jednu jedinu knjigu cijela knjižnica je prevelika. Na knjižnicu nataknuti zastavu, ilegalno sagraditi još jedno krilo, iznajmiti je mobilnom operateru, fast foodu, kafiću i kladionici. Neka služi nečemu korisnom. Dalje>>

Zadnje od Komentar

Idi na Vrh
X