Public Image Ltd. najavljuje novi album singlom ‘Penge’

Album će biti objavljen 11. kolovoza, nakon čega slijedi 38-dnevna britanska i europska turneja.

PiL “End of World”

Public Image Ltd. (PiL) odlučili su nastaviti s planovima za objavu svog 11. studijskog albuma i prvog albuma u 8 godina, “End of World”, nakon smrti supruge Nore Forster, supruge frontmena Johna Lydona. Album će biti objavljen 11. kolovoza, nakon čega slijedi 38-dnevna britanska i europska turneja.

Ranije ove godine, PiL je objavio “Hawaii”, najosobnije djelo koje je John Lydon ikada napisao. Pjesma je ljubavno pismo Johnovoj ženi Nori, koja je nažalost preminula od Alzheimerove bolesti u srijedu 5. travnja. Zamišljena, osobna, ali univerzalna ljubavna pjesma koja je odjeknula među mnogima od objavljivanja u siječnju, prikazuje Johna kako razmišlja o njihovom dobro provedenom životu, a posebno o jednom od njihovih najsretnijih zajedničkih trenutaka na Havajima.

John je rekao: “Nora je voljela album, ne bi htjela da ga odgodimo ili promijenimo bilo koji od naših planova.” Prethodno je o singlu rekao: “Posvećena je svima koji prolaze kroz teške trenutke na životnom putu, s osobom do koje im je najviše stalo.”

Bend je počeo pisati i snimati “End of World” 2018., tijekom turneje povodom 40. obljetnice. Bend se ponovno okupio u studiju i “došlo je do ogromne eksplozije ideja”, kaže Lydon, dodajuči kako je riječ o 13 pjesama koje spadaju među koje su ikada napisali.

Najava dolazi s izdavanjem novog singla “Penge”, koji je John opisao kao “nešto poput srednjovjekovnog vikinškog epa”.

Saznajte više:

Umrla je Nora Forster, supruga Johna Lydona

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X