Quentin Tarantino hvali ‘Top Gun: Maverick’: To je pravi kino spektakl

Po Tarantinu, film je uhvatio duh originala iz 1986. godine.

Quentin Tarantino (Foto: Gage Skidmore / Wikipedia)

“Jebeno volim ‘Top Gun: Maverick’”, rekao je redatelj Quentin Tarantino. “Mislim da je fantastičan. Gledao sam ga u kinu. I to i “West Side Story” Stevena Spielberga. Pružili su pravi kinematografski spektakl, kakav sam gotovo mislio da više neću vidjeti. Bilo je fantastično.”

Tarantino je pohvalio nastavak jer je po njemu uhvatio duh originala iz 1986. godine koji je režirao Tony Scott.

“Redatelj Joseph Kosinski napravio je sjajan posao. Poštovanje i ljubav prema Tonyju bili su u svakom planu. Bilo je to gotovo u svakoj odluci i bilo je svjesno izvedeno, ali na ovaj stvarno cool način koji je bio doista pun poštovanja. I mislim da je to bilo i u svakoj sceni koju je Tom Cruise donio u filmu. To je najbliže što ćemo ikad doći kako bi pogledali još jedan film Tonyja Scotta. A ovo je jebeno sjajno”, rekao je Tarantino za ReelBlend podcast s koscenaristom “Pulp Fictiona” Rogerom Avaryjem.

Govoreći o sceni koja je ponovno ujedinila Cruisea i Vala Kilmera, Tarantino ju je opisao kao “skoro prejeftinu, ali onu koja apsolutno funkcionira”.

“To je pomalo kao da Charlie Chaplin umire na pozornici za posljednju scenu ‘Svjetla pozornice’… ali jebeno funkcionira”, rekao je Tarantino i dodao: “Čekaš to, a jebena scena te ispunjava.”

“Top Gun: Maverick” postao je film s najvećom zaradom u Cruiseovoj karijeri, zaradivši 1,3 milijarde dolara na globalnoj razini.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X