Quentin Tarantino na aukciji prodaje izrezane scene iz ‘Pulp Fictiona’ kao NFT

U ponudi su također i rukom pisani dijelovi scenarija i ekskluzivni audio komentari.

  •  
  •  
‘Pulp Fiction’ (Miramax)

Quentin Tarantino bi trebao na aukciji prodati sedam scena iz kultnog filmskog ostvarenja “Pulp Fictiona” kao NFT, čime ulazi na tržište nezamjenjivih tokena.

Podsjećamo da u kriptovalutnoj terminologiji NFT skraćenica od ‘non-fungibility token’, pošto nema hrvatske riječi za taj termin, kod nas se zovu nefungibilni ili nezamjenjivi tokeni, a to su u osnovi su digitalne zlatne poluge, koje vlasnici mogu zamijeniti za druge kriptovalute ili ih potrošiti na robu tamo gdje ih prihvate.

Tarantinovi NFT-ovi izgrađeni su na platformi Secret Network, koja je blockchain ekosustav koji ima za cilj dati prioritet privatnosti – što znači da će vlasnik NFT-a biti jedina osoba koja može vidjeti sadržaj.

“Uzbuđen sam što ću obožavateljima predstaviti ove ekskluzivne scene iz ‘Pulp Fictiona’. Secret Network i Secret NFT pružaju potpuno novi svijet povezivanja obožavatelja i umjetnika i oduševljen sam što sam dio toga, rekao je Tarantino u izjavi za CNBC.

Tarantino je posljednji u nizu umjetnika koji su objavili novi sadržaj kao NFT, budući da se David Lynch prošlog tjedna udružio s grupom Interpol kako bi ponudili obožavateljima priliku da posjeduju njihov nastup na Coachelli iz 2011. godine tijekom kojeg su kombinirani Lynchov “I Touch A Red Button Man” kratki film film sa singlom “Lights” iz 2010. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X