Radiohead neće prisustvovati primanju u Rock and roll kuću slavnih

Radiohead je potvrdio koncert u Buenos Airesu za 14. travanj 2018., isti dan kad će se odvijati svečana ceremonija za primanje u Rock and roll kuću slavnih u Clevelandu. Na upit o tome kako grupa tog dana misli biti na dva mjesta istovremeno, glasnogovornik Radioheada je rekao: ‘Oni neće prisustvovati ceremoniji’.

Radiohead (Foto: Wikipedia)
Radiohead (Foto: Wikipedia)

Članovi Radioheada već su ranije ove godine izjavljivali u intervjuima kako nisu previše zainteresirani za sve što se događa oko ulaska u Rock and roll kuću slavnih, iako su među nominiranima.

“Ne zanima me”, rekao je tako Jonny Greenwood u intervjuu za Rolling Stone ove godine, a Ed O’Brien je dodao: “Ne bih želio biti grub u vezi Rock and roll kuće slavnih jer za puno ljudi ona ima značenje, ali kulturološki to ne razumijem. Kvintesencijalno držim da je to američka stvar.”

O’Brien je objasnio i da je ‘unutar DNK kodu samog Radioheada’ da su članovi grupe pomalo ambivalentni na sve dodjele nagrada i ceremonije. “Nismo nikad imali velika očekivanja. Ne bih želio obezvrijediti i uvrijediti nešto gdje su nominirani odlični umjetnici. Ali ako ću biti do kraj iskren, ne razumijem to. To je valjda u sferi toga što sam Britanac koji se pita: “Okej, hvala, ali što to znači?”, pojasnio je svoje stajalište O’Brien.

Ove godine su pored Radioheada za Rock and roll kuću slavnih među nominiranima Rage Against The Machine, Kate Bush, Nina Simone, Depeche Mode i Judas Priest. Pet izvođača koji će dobiti najveći broj glasova od strane predstavnika umjetnika, historičara, glazbene industrije i dakako obožavatelja bit će predstavljeni javnosti ovog prosinca.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X