Radiohead pustio ‘I Promise’, nikad objavljenu pjesmu s albuma ‘OK Computer’

Britanski sastav Radiohead objavio je prvi video sa svog predstojećeg reizdanja njihovog klasika iz 1997. godine, ‘OK Computer’. Pjesma „I Promise” nastala je u vrijeme snimanja ovog albuma, ali nikada ranije nije objavljena.

Radiohead 'I Promise'
Radiohead ‘I Promise’

Podsjećamo da će Radiohead 23. lipnja objaviti reizdanje sada već kultnog klasika ‘OK Computer’ za izdavačku kuću XL Recordings. Povodom 20 godina od objavljivanja ovog albuma Radiohead su pripremili izdanje ‘OKNOTOK’ koje će sadržati originalni album ‘OK Computer’ s 12 pjesama, osam B-sides pjesama kao i tri nikada objavljene pjesme “I Promise”, “Lift” i “Man Of War”. Ove tri pjesme su snimljene u vrijeme snimanja albuma, ali do sada nikada nisu bile objavljene.

“OK Computer” objavljen je 1997. godine a producirao ga je Nigel Godrich. Na albumu se nalaze singlovi i hitovi kao što su “Paranoid Android”, “Karma Police”, “Lucky” i “No Surprises”. Smatra se najboljim albumom benda i njihovo prvo izdanje koje je dospjelo na prvo mjesto britanske top liste i nominirano za Grammy za album godine. 2015. godine The National Recording Registry izabrao je “OK Computer” kao izdanje koje se čuva u Kongresnoj Biblioteci kao djelo od “kulturnog, historijskog i estetskog značaja”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X