Radiohead slavi 20 godina od objavljivanja albuma ‘OK Computer’ i najavljuje reizdanje

Radiohead će 23. lipnja objaviti reizdanje sada već kultnog klasika ‘OK Computer’ za izdavačku kuću XL Recordings. Povodom 20 godina od objavljivanja ovog albuma Radiohead su pripremili izdanje ‘OKNOTOK’ koje će sadržati originalni album ‘OK Computer’ s 12 pjesama, osam B-sides pjesama kao i tri nikada objavljene pjesme “I Promise”, “Lift” i “Man Of War”. Ove tri pjesme su snimljene u vrijeme snimanja albuma, ali do sada nikada nisu bile objavljene.

Radiohead 'OK Computer' remasterirano slavljeničko izdanje
Radiohead ‘OK Computer’ remasterirano slavljeničko izdanje

Materijal će kompletno biti remasteriran sa originalnih analognih vrpci.

Abum će biti objavljen kao digitalno izdanje, duplo i troduplo CD izdanje, troduplo 180 gramsko LP izdanje sa 23 pesme i kao “OKNOTOK Boxed edition” koji će sadržati i 104 strane bilješki Thoma Yorkea, 48 strana pripremnih radova u planiranju albuma, C90 miks tape koju je sastavio bend od “OK Computer” arhiva i demo snimaka, tekstove svih pjesama, LP i preko 30 umjetničkih djela pravljenih za omot i promociju od kojih mnogi do sada nisu nikada objavljeni.

“OK Computer” objavljen je 1997. godine a producirao ga je Nigel Godrich. Na albumu se nalaze singlovi i hitovi kao što su “Paranoid Android”, “Karma Police”, “Lucky” i “No Surprises”. Smatra se najboljim albumom benda i njihovo prvo izdanje koje je dospjelo na prvo mjesto britanske top liste i nominirano za Grammy za album godine. 2015. godine The National Recording Registry izabrao je “OK Computer” kao izdanje koje se čuva u Kongresnoj Biblioteci kao djelo od “kulturnog, historijskog i estetskog značaja”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X