Rammstein potvrdio da je snimio novi album tijekom lockdowna

Prošle godine u studiju je fotografirana njemačka grupa Rammstein što je izazvalo nagađanja da rade na novom projektu. U novom intervjuu klavijaturist Christian ‘Flake’ Lorenz potvrđuje da se Rammsteinu ‘dogodio neplanirani album’.

Rammstein u Areni (Foto: Tomislav Sporiš)

“Činjenica da nismo mogli nastupati uživo povećala je našu kreativnost”, rekao je Christian ‘Flake’ Lorenz za Motor Music i dodao: “Imali smo više vremena za razmišljanje o novim stvarima i manje distrakcije. Kao rezultat, snimili smo ploču koju nismo planirali.”

Nastavio je davati više detalja o albumu, rekavši da su se teme kretale od “svakodnevnog iskustva” do “svjetskih događaja”. “Naš fokus je zapravo ludilo ljudi i to se u doba koronavirusa ne razlikuje puno više nego u normalno vrijeme. Dakle, Donald Trump je također bio vrlo prisutan prošle godine, mogli ste vidjeti mnoge osobine od ljudi, općenito, kako su se ponašali u lockdownu. Izvori nadahnuća zapravo su uvijek tu. Većina stvari s kojima se bavite ionako se odvijaju u vašoj glavi. Samo male promjene dođu izvana, a dovoljno ih dođe kad su ulice prazne.”

Rammstein su izdali svoj posljednji album 2019. godine, koji je stigao 10 godina nakon prethodnika “Liebe ist für alle da”, da bi već po izlasku epskog singla “Deutchland” uspjeli uzburkati društveno-političke duhove u zemlji.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X