Razglednica iz jalove zemlje – kantautorica Billie Joan objavila spot ‘Barren Land’

Spot ‘Barren Land’ prikazuje današnjicu odlazak mlade osobe iz Hrvatske, dočarava težinu donošenja takve odluke ali i ostavlja prostora za nadu u bolje sutra – tvrdi kantautorica.

Billie Joan ‘Barren Land’

“Spot prikazuje razočarane mlade osobe kojima ostavljamo tu pustoš. Mlade nade koje će najvjerojatnije sreću potražiti drugdje, gdje se njihov rast potiče, a ne sputava. Pjesma također prikazuje posljedice „atraktivnog” požara koji je izbio ljetos te pruža jasan uvid u jalovost, koja se najviše ogleda na poprištu golih stabala, izgorenih auta i kuća. Istodobno pogađa gdje boli te prikazuje ljepotu mora i sunca koju ostavljamo za sobom ako ju odlučimo napustiti. “Barren Land” simbolizira odlazak i ostajanje, sjetu i tugu, ljepotu i tragediju. No najlakše je odustati, treba preuzeti rizik i ostati”, objašnjava svoj stav Billie Joan.

Spot je snimao i montirao devetnaestogodišnji Dominik Belančić, talentirani snimatelj iz Sinja, koji namjerava upisati Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Jedan dio kadrova sniman je na kultnoj splitskoj plaži Bačvice gdje je Dominik smočio tenisice u nastojanju da uhvati dobar kadar mora, dok je Damira Berisha snimala zgarišta Žrnovnice, Privora i Kučina.

Ostali su kadrovi snimani na željezničkoj postaji u Splitu, a kadrovi unutar same postaje nastali su uz pomoć drage prodavačice karata na šalteru, gđe. Dragice Ivković. Dio je sniman u Sinju uz suradnji sa divnom mladeži iz Sinjskog Pučkog Kazališta čija su imena redom: Hana Delonga, Lovre Sablić, Antonela Penić, Ema Jenjić, Ana Krajina. Ideju i tematiku spota potpisuje Billie Joan.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X