Razglednica iz jalove zemlje – kantautorica Billie Joan objavila spot ‘Barren Land’

Spot ‘Barren Land’ prikazuje današnjicu odlazak mlade osobe iz Hrvatske, dočarava težinu donošenja takve odluke ali i ostavlja prostora za nadu u bolje sutra – tvrdi kantautorica.

Billie Joan ‘Barren Land’

“Spot prikazuje razočarane mlade osobe kojima ostavljamo tu pustoš. Mlade nade koje će najvjerojatnije sreću potražiti drugdje, gdje se njihov rast potiče, a ne sputava. Pjesma također prikazuje posljedice „atraktivnog” požara koji je izbio ljetos te pruža jasan uvid u jalovost, koja se najviše ogleda na poprištu golih stabala, izgorenih auta i kuća. Istodobno pogađa gdje boli te prikazuje ljepotu mora i sunca koju ostavljamo za sobom ako ju odlučimo napustiti. “Barren Land” simbolizira odlazak i ostajanje, sjetu i tugu, ljepotu i tragediju. No najlakše je odustati, treba preuzeti rizik i ostati”, objašnjava svoj stav Billie Joan.

Spot je snimao i montirao devetnaestogodišnji Dominik Belančić, talentirani snimatelj iz Sinja, koji namjerava upisati Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu. Jedan dio kadrova sniman je na kultnoj splitskoj plaži Bačvice gdje je Dominik smočio tenisice u nastojanju da uhvati dobar kadar mora, dok je Damira Berisha snimala zgarišta Žrnovnice, Privora i Kučina.

Ostali su kadrovi snimani na željezničkoj postaji u Splitu, a kadrovi unutar same postaje nastali su uz pomoć drage prodavačice karata na šalteru, gđe. Dragice Ivković. Dio je sniman u Sinju uz suradnji sa divnom mladeži iz Sinjskog Pučkog Kazališta čija su imena redom: Hana Delonga, Lovre Sablić, Antonela Penić, Ema Jenjić, Ana Krajina. Ideju i tematiku spota potpisuje Billie Joan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X