Recording Academy konačno se oglasila o statistikama

The Recording Academy konačno je reagirala na kritike vezane uz slabu zastupljenost žena na ovogodišnjim Grammyima u opširnom pismu glasačima ali i članovima bez glasa u kojem su na uvid ponudili različite statističke podatke.

Grammy Award (izvor: Wikipedia)

Podaci dolaze iz studije USC Annenberg škole objavljene prošlog mjeseca, a koji se tiču zastupljenosti različite spolne i etničke pripadnosti u svijetu pop glazbe. Među podacima je i informacija da je između 2012. i 2017. godine među nominiranima bilo tek 9,3% žena.  Recording Academy međutim ističe da je brojka od 9,3% rezultat izdvajanja nominiranih iz tek pet kategorija, onih koje uključuju album godine, najboljeg novog izvođača, ostvarenje godine, pjesma godine i producenta godine. Prema vlastitim nalazima Recording Academya, u sve 84 kategorije, 17 posto kandidata činile su žene. Osim toga, iz Recording Academya navode da 21 posto njihovog članstva čine žene u usporedbi s “industrijskim indeksom” od 12 posto.

Pored statistike, u pismu se zaključuje: “Navedeni podaci govore o tome da rodna struktura našeg članstva ali i nominiranih odražava realnu rodnu sliku glazbene zajednice. Međutim, ne slažemo se da je to dovoljno. Recording Academy mora voditi primjerom u preusmjeravanju industrije prema još većoj uključivosti i zastupljenosti. Žene čine 50% našeg svijeta. Trebamo njihov glas i prisutnost na svim razinama”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X