Recording Academy konačno se oglasila o statistikama

The Recording Academy konačno je reagirala na kritike vezane uz slabu zastupljenost žena na ovogodišnjim Grammyima u opširnom pismu glasačima ali i članovima bez glasa u kojem su na uvid ponudili različite statističke podatke.

  • 2
    Shares
Grammy Award (izvor: Wikipedia)

Podaci dolaze iz studije USC Annenberg škole objavljene prošlog mjeseca, a koji se tiču zastupljenosti različite spolne i etničke pripadnosti u svijetu pop glazbe. Među podacima je i informacija da je između 2012. i 2017. godine među nominiranima bilo tek 9,3% žena.  Recording Academy međutim ističe da je brojka od 9,3% rezultat izdvajanja nominiranih iz tek pet kategorija, onih koje uključuju album godine, najboljeg novog izvođača, ostvarenje godine, pjesma godine i producenta godine. Prema vlastitim nalazima Recording Academya, u sve 84 kategorije, 17 posto kandidata činile su žene. Osim toga, iz Recording Academya navode da 21 posto njihovog članstva čine žene u usporedbi s “industrijskim indeksom” od 12 posto.

Pored statistike, u pismu se zaključuje: “Navedeni podaci govore o tome da rodna struktura našeg članstva ali i nominiranih odražava realnu rodnu sliku glazbene zajednice. Međutim, ne slažemo se da je to dovoljno. Recording Academy mora voditi primjerom u preusmjeravanju industrije prema još većoj uključivosti i zastupljenosti. Žene čine 50% našeg svijeta. Trebamo njihov glas i prisutnost na svim razinama”.

  • 2
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X