Redatelj Tomislav Fiket montirao video u spomen na Packea, legendu zagrebačkog kluba Jabuka

Vijest da je umro Marijo Ilič Packe pojavila se u utorak 12. svibnja, a ubrzo se proširila društvenim mrežama među svima koji su zalazili u zagrebački klub Jabuka.

Marijo Ilič Packe (Izvor: Tomislav Fiket / Facebook)

Packe je bio nešto poput neformalnog zaštitnog znaka kluba Jabuka. Gotovo da je bilo nemoguće doći u Jabuku, a ne primijetiti ga pod svodom prolaza između slušaonice i šanka tijekom osamdesetih i devedesetih. Taj dio kluba bio je tada njegovo mjesto, a kasnije je imao ‘počasni kut’ kraj šanka gdje je provodio najviše vremena.

Znao je cijelu rock scenu, kao što je i scena znala njega. U nekoliko navrata se pojavio i u video spotovima, prvi put u Bože sačuvaj, Malehookers & Klinci s Jabukovca “Čudna šuma”, a potom i u “Mene ne zanima” grupe Majke.

S godinama je Packe postao svojevrsni sinonim za čovjeka koji je privržen klubu Jabuka, kao što i Jabuka nije bila samo ‘klub’, već je postala generacijsko mjesto, koje je smetalo kako krupnom kapitalu, tako i pokojnom bivšem zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću koji ga je zatvorio, da bi klub 20. listopada 2020. bio i deložiran.

Redatelja Tomislav Fiketa također vežemo za klub na zagrebačkom Jabukovcu, jer je i on poput Packea bio njegov česti ‘večernji žitelj’. A Fiket je danas objavio i kratki video s glazbom Johnnyja Casha pozadini, dakako u spomen na prijatelja i čovjeka koji je bio onaj nepokoreni urbani, rokerski dio, ne samo kluba na Jabukovcu, već i ovog grada.

Video u znak sjećanja na Packea pogledajte ovdje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X