Reizdan Giletov solo album ‘Evo sada vidiš da može’

Dvije najveće izdavačke kuće u regiji, Croatia Records i PGP RTS, nastavljaju uspješnu suradnju, a shodno tome nakon 31 godine album ‘Evo sada vidiš da može’ ponovno je na nosaču zvuka.

Gile ‘Evo sada vidiš da može’

“‘Na muci se poznaju junaci’, rekao je jedan od najvećih filozofa naših prostora, Petar II. Petrović Njegoš, a upravo se u tim riječima krije i Srđan Gojković Gile, junak ove priče, glazbeni velikan koji je jedan od najzaslužnijih za uspješnu realizaciju novog vala, ali i za stvaranje nekih novih junaka. Ako ćemo ići toliko daleko onda možemo reći i da je Gile na sebi svojstven način bio glazbeni filozof. I jedan od najboljih, bez premca. Svatko je to mogao osjetiti u njegovoj glazbi i stihovima, od Električnog orgazma, preko ‘Paket aranžmana’ i solo karijere, do projekata Vlada, Gile, Piko & Švaba i Rimtutituki.”, piše Nikola Knežević iz Croatia Recordsa, urednik reizdanja albuma Evo sada vidiš da može koji je 1989. godine objavio osnivač, frontmen i gitarist Električnog orgazma, Gile.

Dvije najveće izdavačke kuće u regiji, Croatia Records i PGP RTS, nastavljaju uspješnu suradnju, a shodno tome nakon 31 godine album “Evo sada vidiš da može” ponovno je na nosaču zvuka. Prilagodbu likovnog oblikovanja originalnog albuma na CD radio je Darko Kujundžić.

Album Evo sada vidiš da može okupio je ponovno ekipu iz Orgazma, bili su tu osim Gileta i Čavke, Ljuba, Švaba i Banana. Bio je tu i duh Idola (Vlada), Šarla akrobate (Koja i Vd), Partibrejkersa (Cane i Anton) te Bajage i Instruktora (Bajaga). Bio je ovo Rimtutituki prije Rimtutitukija, projekt koji je pokazao da i ova muka, ako mogu tako nazvati krizno stanje rock and rolla, ima svoje junake.

“Ova solo ploča, koliko god produkcijski bila u nekom drugom vremenu, bila je i snažna, buntovna i sirova, poput pravog jam sessiona, što ova ploča i jest. Sve je počelo s najvažnijim dijelom slagalice, Giletom, a kako slagalica do svoje potpune slike mora imati i druge dijelove, tako je i u ovoj priči jedna pozvala drugu, druga treću i tako do svojeg konačnog uskrsnuća. A ako se netko ikada upitao tih godina, ili se upita danas, ili će se upitati u budućnosti – može li kod nas opstati rock and roll – odgovor je jasan, a dao ga je Gile prije 30 i kusur godina – evo sada vidiš da može!”, stoji u bilješkama uz reizdanje.

Zbog epidemiološke situacije u državi album “Evo sada vidiš da može” je dostupan u prodaji isključivo putem webshopa Croatia Recordsa po cijeni od 89 kuna ili na svim važnijim streaming platformama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X